marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Samsung Galaxy Tab S in Galaxy S5 mini prihajata v Slovenijo


23.07.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Slovenija je danes predstavil Galaxy Tab S, Samsungov najtanjši in najlažji tablični računalnik doslej, ki je v Sloveniji na voljo od 16. julija, njihova poletna novost na področju mobilne telefonije pa je kompaktna različica Samsungovega najnovejšega vodilnega pametnega telefona Galaxy S5 mini.

»Pri Samsungu se hitro odzivamo na želje in potreben uporabnikov, obe napravi, ki ju danes premierno predstavljamo v Sloveniji, sta nastali kot odgovor na te želje. Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab S je nov mejnik zmogljivosti tabličnih računalnikov, ki v kakovosti zaslona nima para. Navdušil bo predvsem tiste uporabnike, ki jim tablični računalniki predstavljajo nepogrešljiv pripomoček za gledanje in urejanje vsebin, s prikazom neprekosljivih barv bo obogatil njihovo uporabniško izkušnjo. Mobilni telefon Samsung Galaxy S5 mini pa odgovarja na druge uporabniške želje in potrebe, saj v kompaktni različici prinaša vse najbolj priljubljene funkcije telefona S5.« je ob lansiranju obeh naprav v Sloveniji povedal Tomaž Semič, marketing manager – vodja corporate marketinga Samsung Slovenija.

Galaxy Tab S: Živopisne barve na najboljšem mobilnem zaslonu – Super AMOLED
Galaxy Tab S je utelešenje naslednjega evolucijskega koraka v tehnologiji mobilnih zaslonov. Ponaša se s širšo paleto bogatih in jasnih barv, ki se še bolj približajo resničnim. Najnaprednejši zaslon na tržišču WQXGA (2560x1600, 16:10) Super AMOLED zadovolji več kot 90 odstotkom potreb po pokritosti spektra Adobe RGB in prikaže raznolikost barv kot noben drug, zaradi kontrastnega razmerja 100.000:1 pa ima slika večjo globino in je bolj realistična, saj so črni odtenki temnejši, beli pa svetlejši.

Poleg vrhunskih strojnih lastnosti je Galaxy Tab S opremljen tudi z dodatnimi funkcijami, ki nadgrajujejo njegovo tehnično izvrstnost. Adaptive Display zagotavlja najboljšo optično izkušnjo v vseh pogojih, saj prilagodi nasičenost barv, kontrast in ostrino slike glede na zunanje razmere. Uporabniki Galaxy Tab S bodo lahko gledali vsebine tudi v močni sončni svetlobi, saj to omogoča napredna tehnologija za spremljanje vsebin na prostem. Profesionalne prednastavitve AMOLED Cinema in AMOLED Photo omogočajo uporabnikom, da ročno prilagodijo nastavitve zaslona za optimalno uživanje v videoposnetkih in fotografijah.

Tehnologija Super AMOLED ne potrebuje osvetlitve od zadaj, zato Galaxy Tab S porabi manj energije od primerljivih zaslonov LCD, posledično je zaradi tega lahko tudi lažji. Oba modela merita v debelino le 6,6 mm in tehtata zgolj 465 g (10,5-palčni) in 294 g (8,4-palčni)*, zato sta lahka in zelo prenosljiva. Daljša življenjska doba baterije in način varčevanja porabe Ultra-Power Saving Mode bosta uporabnikom Galaxy Tab S omogočila več ur brezskrbne zabave, ne da bi morali misliti na ponovno polnjenje.

Ekosistem ekskluzivnih vsebin
Galaxy Tab S je namenjen zabavi in je kot tak opremljen s številnimi vsebinami, med katerimi je tudi »Kick«, nova nogometna aplikacija, ki Evropejcem obeta izjemno izkušnjo najpriljubljenejše igre na svetu. Ponuja poglobljene in vizualno privlačne športne informacije v realnem času, med samo tekmo, zato bo popoln nogometni spremljevalec za vse ljubitelje športa, ki si želijo podrobnih informacij pred in med tekmo ter po njej.

Stilsko oblikovano ohišje in izvrstni dodatki
Ohišje Galaxy Tab S je oblikovano z okusom, zato je tablični računalnik videti sodoben in eleganten. K temu spada tudi izbor modnih in praktičnih etuijev. Etuiji Book Cover imajo možnost nastavitve treh kotov gledanja tabličnega računalnika za optimalno udobje ob spremljanju videoposnetkov, branju knjig ali pisanju. Kdor želi enako mero zaščite, kot jo nudi Book Cover, a tanjši etui, je tu na voljo Simple Cover. Bluetooth Keyboard je nova, ergonomsko oblikovana ultra tanka tipkovnica, ki je zasnovana prav za Galaxy Tab S. Tipkovnico pripnemo na Tab S z zaponko, kar nudi večjo varnost pred poškodbami naprav.

Samsung je v sodelovanju z operaterjem Telekom Slovenija kupcem Galaxy Tab S omogočil še posebno darilo - TViN Shrambo z brezplačnimi 100 gigabajti prostora. Darilo bodo kupci Galaxy Tab S lahko izkoristili z začetkom prodaje tega tabličnega računalnika pri operaterju Telekom Slovenija. Brezplačnih 100 gigabajtov prostora v TviN Shrambi jih bo pričakalo v Galaxy Gifts aplikaciji.

Galaxy Tab S je tudi neskončen vir zabave. Uporabniki bodo lahko uživali v številnih zabavnih aplikacijah, med drugim se bodo lahko preizkusili kot peki pic v igrici Izdelovalec pizze – Kuharske igre, ki bo poskrbela za obilico smeha in sprostitve.

Galaxy Experience – bogate funkcije za resnično večopravilnost
Galaxy Tab S ima neprekosljivo izbiro izboljšanih funkcij za večjo produktivnost in varnost, ki omogočajo uporabnikom, da na preprost način opravljajo več stvari hkrati. Uporabniki lahko doma sprejemajo in opravljajo klice neposredno s telefona na Galaxy Tab S s pomočjo funkcije Call Forwarding in povezave SideSync 3.0, ne glede na to, kje se nahaja njihov telefon. Galaxy Tab S omogoča resnično večopravilnost, saj lahko hkrati brskamo po spletu, gledamo videoposnetke, delimo vsebine in opravljamo telefonske klice, ne da bi za to morali zapreti katero od aplikacij. S funkcijo Quick Connect Galaxy Tab S hitro najde naprave v bližini in se z njimi poveže za lažje deljenje vsebin. Vse te funkcije so na voljo tako na modelu s povezavo Wi-Fi kot LTE.

Med drugimi uporabnimi funkcijami so Multi User Mode, s katerim uporabniki ustvarijo lasten optimiziran profil, Fingerprint Scanner za varen in priročen dostop do vsebin ter Kids’ Mode, ki je posebej ustvarjen vmesnik za dostop do otroku prijaznih aplikacij.

Samsung Galaxy Tab S bo naprodaj z različnimi možnostmi povezljivosti: Wi-Fi ali Wi-Fi in LTE. Velikost pomnilnika bo 16 GB ali 32 GB z režo za kartico MicroSD (do 128 GB). Kupci bodo imeli na izbiro model z 10,5-palčnim (26,6 cm) in 8,4-palčnim (21,3 cm) zaslonom, barvna odtenka na voljo pa bosta bronasti (Titanium Bronze) in beli (Dazzling White). Galaxy Tab S je v Sloveniji naprodaj od 16. julija 2014.

Galaxy S5 mini: Tradicija Samsungovega oblikovanja in vrhunske uporabniške izkušnje se nadaljuje
Pregleden 11,4-cm zaslon HD Super AMOLED prikazuje kristalno jasno sliko, zaradi kompaktnejše oblike ohišja pa je S5 mini priročen za uporabo s samo eno roko. Podobno kot osnovni model Galaxy S5 je tudi S5 mini na hrbtišču okrašen z ličnim perforiranim vzorcem, ki mu daje sodoben in eleganten videz, obenem pa ga lažje držimo v roki. Galaxy S5 mini bo sprva na voljo v štirih barvnih različicah: črni (Charcoal Black), beli (Shimmery White), modri (Electric Blue) in zlati (Copper Gold). Galaxy S5 mini ima vse najpomembnejše funkcije svojega večjega predhodnika, kot so zaščita IP67 pred prahom in vlago, funkcija varčevanja baterije Ultra Power Saving Mode, senzor srčnega utripa, bralnik prstnih odtisov ter povezljivost z najnovejšimi Samsungovimi nosljivimi napravami.

Popolna zmogljivost v kompaktni, prenosljivi napravi
Galaxy S5 mini poganja zmogljiv štirijedrni procesor s frekvenco 1,4 GHz, pri nemotenem opravljanju nalog, hitrejšem nalaganju spletnih strani, prehodu med uporabniškimi vmesniki in zagonu pa mu pomaga delovni pomnilnik velikosti 1,5 GB. Visokoločljivostna kamera z 8 MP dela ostre fotografije in videoposnetke, povezava LTE 4. kategorije pa omogoča izjemno visoko hitrost prenosa podatkov na poti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki