marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Samsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije


26.02.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

Uporabniki lahko Galaxy SmartTag označevalnik enostavno namestijo na ključe ali denarnico, ta pa s pomočjo Bluetooth tehnologije Galaxy pametnemu telefonu sporoči lokacijo le teh.

Galaxy SmartTag se enostavno s samo nekaj kliki zažene prek SmartThings Find aplikacije na pametnem telefonu. Ko je možnost Galaxy SmartTag vklopljena, aplikacija uporabnika zaprosi, da na svoj seznam doda nov predmet za sledenje. Uporabniki za iskanje predmeta s Galaxy SmartTag napravo v uporabniškem vmesniku enostavno izberejo možnost »Obvesti me, ko se najde«. Ko je predmet najden, bo SmartThings Find aplikacija uporabniku poslala obvestilo.

V primeru, da je izgubljeni predmet v bližini, lahko uporabniki preprosto na pametnem telefonu izberejo možnost glasnega zvonjenja in sledijo zvoku melodije. Kadar je izgubljeni predmet izven dosega zvonjenja, lahko uporabniki, tudi kadar niso povezani na splet, uporabijo Galaxy Find omrežje in s pomočjo tega poiščejo osebni predmet. Ko bo označevalnik najden, bo ta v SmartThings Find aplikaciji uporabniku poslal podatke o lokaciji – vsi podatki pa so šifrirani in imajo visoko stopnjo zaščite. Poleg tega so zaščiteni tudi vsi osebni podatki na izgubljenem označevalniku in napravi, ki se uporablja za iskanje.

Galaxy SmartTag je opremljen tudi z zmogljivo baterijo, ki drži 300 dni. Baterijo je po izpraznitvi mogoče zamenjati.

Uporabniki lahko prilagodijo tudi dodatne funkcije SmartThings Find aplikacije. Na primer, možno je nastaviti tudi, da se ob prihodu domov samodejno vklopi razsvetljava ali pametni televizor.

Galaxy SmartTag označevalnik je na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 34,90 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki