marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge že v Sloveniji


08.03.2016
Objavil: Dare Gliha

Danes so predstavniki slovenske podružnice podjetja Samsung Electronics pozdravili prihod najnovejših pametnih telefonov Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge na slovenski trg. Ob tem so se spomnili evolucije galaksije S in predhodnikov, ki so vsak po svoje prispevali k razvoju, ki je privedel do trenutno najnaprednejših mobilnih naprav na trgu.

Težko pričakovana pametna mobilnika Galaxy S7 in Galaxy S7 edge bosta brez dvoma dvignila standard uporabniške izkušnje in začrtala novo smer razvoja v industriji. Ustvarjena sta za zahtevnega, mobilnega uporabnika, prepričata pa tako z elegantnim videzom in naprednejšimi funkcijami kamere kot z vrhunsko programsko opremo, trenutno najbolj zmogljivim procesorjem ter še več tehnologijami, ki omogočajo zanesljivo in vsestransko povezljivost.

Bernard Purkart, vodja mobilne tehnologije v slovenski podružnici podjetja Samsung, je o novih modelih v priljubljeni seriji Galaxy S, povedal: »Ko govorimo o evoluciji, govorimo o razvoju, preseganju znanega in hkrati doseganju novih stopenj, zato lahko rečemo, da Galaxy S7 in Galaxy S7 edge predstavljata ne zgolj novo, ampak tudi naslednjo generacijo mobilne tehnologije,« in dodal: »Težko pričakovana pametna mobilnika sta uresničila številne napovedi in še dodatno presenetila. Marsikateri multimedijski uporabnik se je tako razveselil novice, da imata nova modela za shranjevanje podatkov poleg 32 gigabajtov pomnilnika še možnost razširitve s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Poleg tega ju poganja trenutno najbolj zmogljiv osemjedrni procesor Exynos 8 Octa, na obeh modelih pa je nameščen tudi najnovejši mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow. S tako opremo zmoreta veliko in še več in kaj kmalu bodo to lahko spoznali tudi slovenski uporabniki.«

Galaxy S7 in Galaxy S7 edge sta sicer tudi prva pametna mobilnika s senzorjem Dual Pixel, ki omogoča zajem kakovostnih posnetkov v vseh svetlobnih pogojih, opremljena pa sta s kamero ločljivosti 12 megapik in fotoaparatom ločljivosti 16 megapik. Samsung pa je tudi tokrat ogromno pozornosti namenil videzu in obliki telefonov: z lastniško zaščitenim postopkom, imenovanim “3D Thermoforming” (t.j. termično oblikovanje) so natančno oblikovali steklo, da se ta popolnoma prilega kovinskemu delu naprave. Rezultat je enodelno, vzdržljivo ohišje. Dvojno ukrivljena hrbtna stran telefonov Galaxy S7 in S7 edge zagotavlja tudi udoben občutek med držanjem v roki in pa dober, zanesljiv oprijem telefona.

Novi galaksiji bosta na voljo v dveh velikostih: Galaxy S7 ima zaslon s 5,1-palčno diagonalo, Galaxy S7 Edge pa je opremljen z ukrivljenim zaslonom AMOLED s 5,7-palčno diagonalo. In čeprav je zaslon novih 'sedmic' stalno vključen (zahvaljujoč novi tehnologiji Always-On) in uporabniku prikazuje bistvene informacije, se pri tem porabi samo 0,8 odstotka baterije na uro. Tudi sicer mobilnika s še bolj zmogljivo baterijo zagotavljata izredno hitro žično ali brezžično polnjenje baterije: v zgolj 30 minutah se ta napolni do 60 odstotkov. Uporabniki lahko računajo tudi na manjšo porabo energije ob igranju še tako grafično zahtevnih iger, ki delujejo tekoče in z občutno manj zaostajanja.

Za nameček pa sta Galaxy S7 in Galaxy S7 edge združljiva s standardom IP68, kar pomeni, da sta vodoodporna in odporna na prah in zato prava in zanesljiva izbira za brezskrbno uporabo v vseh pogojih, v vseh situacijah.

Slovenski uporabniki bodo kaj kmalu lahko izvedeli, kaj vse lahko zmore telefon, saj bosta Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge pri slovenskih operaterjih na voljo že od 11. marca dalje. Oba modela bosta na voljo v črni, zlati in beli barvi. Priporočena maloprodajna cena modela Galaxy S7 bo 729 EUR oz. 839 EUR za Galaxy S7 edge.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki