marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Samsung Galaxy S24 Ultra s Corning Gorilla Armor postavlja nove standarde vzdržljivosti


20.01.2024
Objavil: Dare Gliha

Samsung in Corning Incorporated sta objavila, da bodo telefoni Galaxy S24 Ultra opremljeni z novim Corning pokrivnim materialom Corning Gorilla Armor. Gorilla Armor ponuja neprimerljivo kombinacijo trpežnosti in vizualne jasnosti ter zagotavlja bogatejši zaslon na sončni svetlobi in boljšo zaščito pred poškodbami zaradi vsakodnevne uporabe.

»Corning Gorilla steklo je skupaj s serijo Galaxy S spodbudilo inovacije in znatno napredovalo pri doseganju večje vzdržljivosti,« je dejal Kwangjin Bae, izvršni direktor in vodja skupine za mehanske raziskave in razvoj, Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »To partnerstvo je ljudem omogočilo, da naše izdelke uporabljajo z zaupanjem in brez skrbi.

Corning Gorilla Armor je drugačen material za zaščito pametnih telefonov. V primerjavi z običajno stekleno površino Corning Gorilla Armor zmanjša odbojnost do 75 %, kar izboljša čitljivost zaslona in zmanjša odseve zaslona v skoraj vsakem okolju.

Novi material Corning optimizira vzdržljivost telefona Galaxy S24 Ultra. V Corningovih laboratorijskih testih je Gorilla Armor v primerjavi s konkurenčnimi alumino-silikatnimi pokrivnimi stekli pokazal vrhunsko vzdržljivost. Za merjenje izjemne odpornosti proti praskam je Corning ustvaril nov laboratorijski test “Scratch Bot”, ki posnema mikro praske, ki nastanejo pri vsakodnevni uporabi. Na tem strogem testu Gorilla Armor ni pokazal vidnih prask in je bil za več kot štirikrat bolj odporen proti praskam kot konkurenčna alumino-silikatna zaščitna stekla.

Gorilla Armor vsebuje povprečno 25 % reciklirane vsebine pred potrošnjo, kar je potrdila družba UL Solutions v skladu s postopkom UL2809-2 Environmental Claim Validation Procedure (ECVP) za reciklirano vsebino.

»Gorilla Armor združuje Corning raziskovalno in inženirsko znanje s Samsung oblikovanjem, ki je osredotočeno na potrošnika in na uporabniško izkušnjo,« je dejal David Velasquez, podpredsednik in generalni direktor podjetja Corning Gorilla Glass. »Ta najnovejša inovacija hkrati izpolnjuje potrebo po vzdržljivosti in našo vse večjo potrebo po boljši optiki ter tako prinaša izkušnjo mobilnega telefona prihodnosti v sedanjost.«

Predstavitev telefonov Galaxy S24 Ultra z zaščitnim steklom Gorilla Armor sledi slavnostnemu letu za Samsung in Corning. Lani sta namreč podjetji obeležili 50 let vodilnega partnerstva v industriji. Samsung in Corning sta prvič sodelovala leta 1973, da bi potrošnikom v Južni Koreji omogočila večjo dostopnost televizorjev.

Ta duh sodelovanja se je nadaljeval pol stoletja. Steklo Corning Gorilla je bilo uporabljeno na neštetih Samsung napravah, od nekaterih prvih pametnih telefonov Galaxy do najnovejših, vključno z Galaxy S23 serijo, Galaxy Z Fold5 in Galaxy Z Flip5, ki vsi uporabljajo steklo Corning Gorilla Victus 2. Predstavitev naprav Galaxy S24 Ultra z zaščitnim ohišjem Gorilla Armor nadaljuje to dolgoletno sodelovanje, ki je namenjeno ustvarjanju vrhunskih inovacij, ključnih za industrijo mobilne zabavne elektronike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki