marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

članki

Družina Samsung Galaxy S23 naj bi imela funkcije satelitske komunikacije


02.12.2022
Objavil: Dare Gliha

Zdi se, da se je Samsung pripravljen znova zgledovati po Applu in slediti stopinjam ameriškega podjetja, ko gre za uvedbo satelitske komunikacije v pametne telefone. Apple ima v telefonih iPhone 14 in iPhone 14 Pro funkcijo zasilnega klica SOS, ki deluje prek satelita in deluje prek partnerstva s podjetjem Globalstar, Samsung pa naj bi zdaj sodeloval s podjetjem Iridium.

Iridium je 66-članska satelitska konstelacija v nizki zemeljski orbiti, ki zagotavlja govorne in podatkovne storitve. Samsung si je zadnji dve leti prizadeval za premagovanje tehničnih izzivov pri prenosu satelitskih komunikacij na pametne telefone in zdi se, da mu je to končno uspelo - saj se govori, da boste ob predstavitvi družine Galaxy S23 lahko prek satelita pošiljali besedilna sporočila in majhne slike (v stotinah kb/s).

Kot ste morda pričakovali, če ste kdaj videli namenski satelitski telefon, je bil glavni izziv miniaturizacija antene, tako da jo je mogoče vgraditi v običajen pametni telefon, ne da bi se njegova velikost podvojila.

Samsung ne pričakuje, da se bo ta funkcija uveljavila na domačem ozemlju v Koreji, saj je tamkajšnje ozemlje majhno in zelo dobro pokrito s storitvami 5G, vendar meni, da je lahko resnično uspešna v Severni in Južni Ameriki, Evropi, Rusiji in na Kitajskem, zlasti v tistih delih, kjer infrastruktura ni zelo dobro razvita.

Glede na prejšnje govorice bo družina Galaxy S23 uporabljala izključno različico Qualcommovega nedavno predstavljenega čipovja Snapdragon 8 Gen 2, predstavitev pa bo potekala v prvem tednu februarja.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki