marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Družina Samsung Galaxy S23 naj bi imela funkcije satelitske komunikacije


02.12.2022
Objavil: Dare Gliha

Zdi se, da se je Samsung pripravljen znova zgledovati po Applu in slediti stopinjam ameriškega podjetja, ko gre za uvedbo satelitske komunikacije v pametne telefone. Apple ima v telefonih iPhone 14 in iPhone 14 Pro funkcijo zasilnega klica SOS, ki deluje prek satelita in deluje prek partnerstva s podjetjem Globalstar, Samsung pa naj bi zdaj sodeloval s podjetjem Iridium.

Iridium je 66-članska satelitska konstelacija v nizki zemeljski orbiti, ki zagotavlja govorne in podatkovne storitve. Samsung si je zadnji dve leti prizadeval za premagovanje tehničnih izzivov pri prenosu satelitskih komunikacij na pametne telefone in zdi se, da mu je to končno uspelo - saj se govori, da boste ob predstavitvi družine Galaxy S23 lahko prek satelita pošiljali besedilna sporočila in majhne slike (v stotinah kb/s).

Kot ste morda pričakovali, če ste kdaj videli namenski satelitski telefon, je bil glavni izziv miniaturizacija antene, tako da jo je mogoče vgraditi v običajen pametni telefon, ne da bi se njegova velikost podvojila.

Samsung ne pričakuje, da se bo ta funkcija uveljavila na domačem ozemlju v Koreji, saj je tamkajšnje ozemlje majhno in zelo dobro pokrito s storitvami 5G, vendar meni, da je lahko resnično uspešna v Severni in Južni Ameriki, Evropi, Rusiji in na Kitajskem, zlasti v tistih delih, kjer infrastruktura ni zelo dobro razvita.

Glede na prejšnje govorice bo družina Galaxy S23 uporabljala izključno različico Qualcommovega nedavno predstavljenega čipovja Snapdragon 8 Gen 2, predstavitev pa bo potekala v prvem tednu februarja.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki