marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Samsung z Galaxy S10 Lite ponuja vrhunski mobilnik za ugodno ceno


27.01.2020
Objavil: Dare Gliha

Samsung je prvo galaksijo S predstavil pred dobrim desetletjem, takratna želja pa je bila, da bi svetu ponudili novo serijo pametnih telefonov za vsakodnevno delo in zabavo. Verjetno si niti pri družbi Samsung niso predstavljali, kako priljubljena bo ta nova serija postala v prihodnje.

Galaxy S je danes sinonim za vrhunske pametne telefone. Ne čudi, da Samsung skorajda ob vsaki predstavitvi novega pametnega telefona te serije beleži odlične odzive uporabnikov, ter ob lansiranju tudi prodajne rezultate. Galaxy S serija je čez leta rasla, v času priljubljenosti tabličnih računalnikov so ime posodili tudi njim, v zadnjih letih pa se ime S bolj osredotoča na pametne telefone. Od Galaxy S6 serije dalje uporabnikom ponujajo vsaj dve različici pametnega telefona, ob predstavitvi lanske Galaxy S10 serije pa so ponudili še več različic, med njimi tudi različico s povezljivostjo pete generacije 5G. Galaxy S10 serija je prejela tudi več nagrad, zadnja med njimi je prišla s strani portala DisplayMate, ki je seriji podelil najvišjo oceno A+ (100%, zelo dobro) za kakovost zaslona.

Čeprav so Galaxy S pametni telefoni priljubljeni, pa obstaja določen krog kupcev, ki jim je tako zmogljiv mobilnik preprosto predrag. Žal je danes tako, da vrhunski izdelek nosi tudi dokaj visoko ceno, ki se pri takih mobilnikih zlahka povzpne tudi preko evrskega tisočaka. Za take pa so pri družbi Samsung precej potiho in brez pretiranega pompa pred kratkim predstavili različico Galaxy S10 Lite.

Samsungu je uspelo narediti premium pametni telefon, ki združuje kakovostno izdelavo in vrhunske funkcije. Čeprav se na videz precej razlikuje od polne različice Galaxy S10, bodo uporabniki vseeno dobili izredno hitro delovanje, za kar poskrbi Snapdragon 855 ter 6 GB delovnega pomnilnika RAM. Tokrat se je Samsung odločil, da bo omenjeni procesor uporabil v vseh regijah, kar je dobrodošla novica tudi na našem tržišču. Brezkončni O-zaslon je narejen od roba do roba, s 17,02 cm pa je tudi večji kot pri S10. Manjša razlika je tudi v postavitvi sprednje kamere, ki se pri Lite različici pametnega telefona nahaja na sredini zgornjega roba. Galaxy S10 Lite je opremljen s kamero ločljivosti 48 MP, ki združuje glavno, ultra široko in makro kamero, za boljše posnetke pa poskrbi napredna optična stabilizacija. S tem pametnim telefonom Samsung nagovarja tudi tiste uporabnike, ki vedno tarnajo nad zmogljivostjo baterije. Vgradili so kar 4500 mAh baterijo, omogočeno pa je tudi hitro polnjenje.

V današnjih časih je izredno pomembna lastnost naprav tudi varnost, zato ne čudi, da so Samsung Knox varnostno platformo uporabili tudi pri »lažji« različici svoje zastavonoše. S tem so omogočili uporabo v podjetjih, ki omogočajo le uporabo varnih naprav. Možna je tudi uporaba platforme DeX za računalniški način, zanimivo pa je, da so dodali ANT+ podporo, kar v teoriji pomeni, da lahko nanj povežemo tudi različne starejše senzorje za merjenje športnih aktivnosti.

Samsung, kot pionir na področju zaslonov, kar je dodatno potrdil tudi Galaxy Fold prepogljivi telefon, želi izjemne uporabniške izkušnje nuditi še večjemu krogu uporabnikov, zato ne preseneča, da je Galaxy S10 Lite pametni telefon cenovno dostopen. Pametni telefon bo na našem tržišču na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 699,90 €, uporabnik pa za to dobi hiter pametni telefon z odličnim zaslonom in premium funkcijami.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki