marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Samsung GALAXY S III in GALAXY Ace Duo s certifikacijo nizkega ogljičnega odtisa


22.10.2012
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, sporoča, da sta pametna telefona GALAXY S III in GALAXY Ace Duo prejela evropski certifikat ustreznosti na področju okolju in uporabniku prijaznega ogljičnega odtisa. Podjetje Samsung je tako prvi in edini proizvajalec mobilnih telefonov, ki je svoje izdelke certificiral po standardu PAS 2050 pri organizaciji Carbon Trust, ki se ukvarja z merjenji toplogrednih izpustov storitev in izdelkov v njihovi življenjski dobi.

Organizacija Carbon Trust je Samsungu pomagala pri analizi ogljičnega odtisa mobilnih telefonov in inženirjem nudila znanje in izobraževanje s tega področja.

Najbolje prodajani telefon GALAXY S III – v prvih 100 dneh prodaje je našel 20 milijonov kupcev – se tako lahko pohvali s še manjšim ogljičnim odtisom kot njegov predhodnik GALAXY S II. Še bolj učinkovit polnilec, manjša uporaba okolju neprijaznih materialov ter zmanjšanje izpustov v proizvodnji so prispevali k zmanjšanju ogljičnega odtisa do 14 odstotkov. Ogljični odtis se izračuna ločeno za vsako državo, saj je odvisen tudi od stanja na področju električne energije v posamezni regiji.

“Samsungova filozofija priprave novih izdelkov temelji na sloganu ‘oblikovani za ljudi, navdihnjeni z naravo’. Naši izdelki niso le pametni in enostavni za uporabo, temveč stremijo k doseganju najvišjih standardov varovanja okolja. Uporabniki si sicer želijo pametnega telefona, a želijo obenem biti tudi odgovorni potrošniki - GALAXY S III pa jim omogoča oboje. Merjenje ogljičnega odtisa nam pomaga razumeti učinek pametnih telefonov na okolje ter njihovo stalno izboljševanje. V Samsungu bomo tudi v prihodnje merili ogljični odtis vseh naših najzmogljivejših mobilnih naprav,” je povedal Bill Skeates, vodja področja trajnostnega razvoja v podjetju Samsung Electronics Europe.

Darran Messem, generalni direktor organizacije Carbon Trust je dodal: “Število mobilnih naprav, kakršne so pametni telefoni, v svetu raste eksponentno, zato je še kako pomembno, da te naprave dosegajo ključne okoljevarstvene standarde. Veseli nas, da Samsung na tem področju daje zgled celotni industriji, saj izdelkov ne daje zgolj na preizkus, temveč si aktivno prizadeva za izboljšave svojih izdelkov, da so ti še bolj prijazni okolju in uporabniku.”

Ogljični odtis meri skupno količino toplogrednih izpustov, ki jih izdelek v svoji življenjski dobi povzroči neposredno ali posredno.

Samsung je že pred tremi leti predstavil strategijo upravljanja z »zelenimi« tehnologijami, ki je tudi del Samsungove iniciative Planet First. V tem času je Samsung razvil vrsto inovativnih rešitev in okolju prijaznih izdelkov. Podjetje tako stalno spremlja proizvodnjo, uporabo ter aktivnosti po koncu življenjske dobe svojih pametnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki