marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Samsung GALAXY S III in GALAXY Ace Duo s certifikacijo nizkega ogljičnega odtisa


22.10.2012
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, sporoča, da sta pametna telefona GALAXY S III in GALAXY Ace Duo prejela evropski certifikat ustreznosti na področju okolju in uporabniku prijaznega ogljičnega odtisa. Podjetje Samsung je tako prvi in edini proizvajalec mobilnih telefonov, ki je svoje izdelke certificiral po standardu PAS 2050 pri organizaciji Carbon Trust, ki se ukvarja z merjenji toplogrednih izpustov storitev in izdelkov v njihovi življenjski dobi.

Organizacija Carbon Trust je Samsungu pomagala pri analizi ogljičnega odtisa mobilnih telefonov in inženirjem nudila znanje in izobraževanje s tega področja.

Najbolje prodajani telefon GALAXY S III – v prvih 100 dneh prodaje je našel 20 milijonov kupcev – se tako lahko pohvali s še manjšim ogljičnim odtisom kot njegov predhodnik GALAXY S II. Še bolj učinkovit polnilec, manjša uporaba okolju neprijaznih materialov ter zmanjšanje izpustov v proizvodnji so prispevali k zmanjšanju ogljičnega odtisa do 14 odstotkov. Ogljični odtis se izračuna ločeno za vsako državo, saj je odvisen tudi od stanja na področju električne energije v posamezni regiji.

“Samsungova filozofija priprave novih izdelkov temelji na sloganu ‘oblikovani za ljudi, navdihnjeni z naravo’. Naši izdelki niso le pametni in enostavni za uporabo, temveč stremijo k doseganju najvišjih standardov varovanja okolja. Uporabniki si sicer želijo pametnega telefona, a želijo obenem biti tudi odgovorni potrošniki - GALAXY S III pa jim omogoča oboje. Merjenje ogljičnega odtisa nam pomaga razumeti učinek pametnih telefonov na okolje ter njihovo stalno izboljševanje. V Samsungu bomo tudi v prihodnje merili ogljični odtis vseh naših najzmogljivejših mobilnih naprav,” je povedal Bill Skeates, vodja področja trajnostnega razvoja v podjetju Samsung Electronics Europe.

Darran Messem, generalni direktor organizacije Carbon Trust je dodal: “Število mobilnih naprav, kakršne so pametni telefoni, v svetu raste eksponentno, zato je še kako pomembno, da te naprave dosegajo ključne okoljevarstvene standarde. Veseli nas, da Samsung na tem področju daje zgled celotni industriji, saj izdelkov ne daje zgolj na preizkus, temveč si aktivno prizadeva za izboljšave svojih izdelkov, da so ti še bolj prijazni okolju in uporabniku.”

Ogljični odtis meri skupno količino toplogrednih izpustov, ki jih izdelek v svoji življenjski dobi povzroči neposredno ali posredno.

Samsung je že pred tremi leti predstavil strategijo upravljanja z »zelenimi« tehnologijami, ki je tudi del Samsungove iniciative Planet First. V tem času je Samsung razvil vrsto inovativnih rešitev in okolju prijaznih izdelkov. Podjetje tako stalno spremlja proizvodnjo, uporabo ter aktivnosti po koncu življenjske dobe svojih pametnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki