marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Samsung Galaxy S II maja tudi v Sloveniji


18.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je februarja na Svetovnem mobilnem kongresu 2011 v Barceloni, predstavil Samsung Galaxy S II, najtanjši pametni telefon na svetu. Maja pa lahko mobilnik s super AMOLED Plus zaslonom pričakujemo tudi v Sloveniji. Galaxy S II je podprt z najnovejšo in najhitrejšo različico najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na svetu, Android 2.3 Gingerbread.

Samsung Galaxy S II prinaša s štirimi novimi Samsungovimi vsebinskimi in zabavnimi središči nova in popolna mobilna doživetja z neposrednim dostopom do glasbe, iger, knjig in revij ter socialnih omrežij. Super hitra povezljivost HSPA+21 pospešuje hitrost nalaganja, s tehnologijo Bluetooth 3.0+HS se je skrajšal prenos podatkov. Dvojedrni procesor omogoča hitro brskanje po spletu, večopravilnost primerljivo z računalniki, vrhunsko kakovost grafike in zmogljiv 3D uporabniški vmesnik na velikem zaslonu. Samsung Galaxy S II se ponaša tudi s fotoaparatom z 8 milijoni slikovnih točk, visoko kakovostno kamero in snemalnikom z možnostjo snemanja in predvajanja 1080p Full HD.

Galaxy S II odlikuje kristalno čist super AMOLED Plus zaslon, ki predstavlja najboljšo kakovost barvne lestvice, kontrasta in ostrine. Inovativen super AMOLED Plus zaslon je tudi energijsko učinkovitejši od vseh naprav primerljivih dimenzij.

Samsung je predstavil tudi nove rešitve za podjetja z razvojem poslovnih zmogljivosti Galaxy S II. Povezal se je z vodilnimi podjetji na področju informacijske tehnologije, rezultat sodelovanja pa so rešitve, ki vključujejo izboljšave storitev na področju konferenčnih tehnologij in povezljivosti podjetja Cisco, celovito izvedbo Microsoftove tehnologije Exchange ActiveSync in varno daljinsko upravljanje naprav podjetja Sybase.

Samsungova vsebinska in zabavna središča (Samsung's Hubs), vgrajene mobilne aplikacije, so zasnovane za vsa področja uporabnikovega življenja in omogočajo dostop do bogate zbirke knjig in revij, glasbe, naprednih mobilnih iger in spletnega družabnega življenja. Za še več uporabnikom personaliziranih doživetij je Samsung razvil Live Panel, ki omogoča združevanje internetnih in drugih vsebin na prilagodljivem začetnem zaslonu. Tako lahko uporabniki ustvarijo lastno podobo Live Panel-a s prikazi povezav in aplikacij na zaslonu. Galaxy S II z aplikacijo za glasovno prevajanje ponuja, v številnih jezikovnih kombinacijah, tudi glasovne ali tekstovne prevode iz izvirnega v ciljni jezik in obratno. Samsung Galaxy S II bo tako odličen spremljevalec na potovanjih.

Samsung je v Galaxy S II predstavil tudi aplikacijo Kies Air, s katero lahko uporabniki vsebino na pametnih telefonih upravljajo preko lokalnih WiFi povezav kar iz osebnih računalnikov. Za še boljšo povezljivost poskrbi WiFi Direct, ki omogoča povezavo telefona z osebnim računalnikom in tiskalnikom z onemogočeno brezžično povezavo, brez WiFi dostopne točke. Tehnologija komunikacije v bližnjem polju (Near Field Communication) pa omogoča branje iz različnih predmetov (npr. nalepk, plakatov …) opremljenih z NFC čipi.

Predstavitev mobilnika Samsung Galaxy S II

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki