marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi napreduje po lestvici Fortune Global 500
16.08.2022

Skupina Xiaomi se je na seznamu Fortune Global 500 za leto 2022 povzpela na 266. mesto. Globalno tehnološko podjetje, ki je tretji največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu, je na lestvici napredovalo že četrto leto zapored.

slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

članki

Samsung Galaxy S II maja tudi v Sloveniji


18.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je februarja na Svetovnem mobilnem kongresu 2011 v Barceloni, predstavil Samsung Galaxy S II, najtanjši pametni telefon na svetu. Maja pa lahko mobilnik s super AMOLED Plus zaslonom pričakujemo tudi v Sloveniji. Galaxy S II je podprt z najnovejšo in najhitrejšo različico najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na svetu, Android 2.3 Gingerbread.

Samsung Galaxy S II prinaša s štirimi novimi Samsungovimi vsebinskimi in zabavnimi središči nova in popolna mobilna doživetja z neposrednim dostopom do glasbe, iger, knjig in revij ter socialnih omrežij. Super hitra povezljivost HSPA+21 pospešuje hitrost nalaganja, s tehnologijo Bluetooth 3.0+HS se je skrajšal prenos podatkov. Dvojedrni procesor omogoča hitro brskanje po spletu, večopravilnost primerljivo z računalniki, vrhunsko kakovost grafike in zmogljiv 3D uporabniški vmesnik na velikem zaslonu. Samsung Galaxy S II se ponaša tudi s fotoaparatom z 8 milijoni slikovnih točk, visoko kakovostno kamero in snemalnikom z možnostjo snemanja in predvajanja 1080p Full HD.

Galaxy S II odlikuje kristalno čist super AMOLED Plus zaslon, ki predstavlja najboljšo kakovost barvne lestvice, kontrasta in ostrine. Inovativen super AMOLED Plus zaslon je tudi energijsko učinkovitejši od vseh naprav primerljivih dimenzij.

Samsung je predstavil tudi nove rešitve za podjetja z razvojem poslovnih zmogljivosti Galaxy S II. Povezal se je z vodilnimi podjetji na področju informacijske tehnologije, rezultat sodelovanja pa so rešitve, ki vključujejo izboljšave storitev na področju konferenčnih tehnologij in povezljivosti podjetja Cisco, celovito izvedbo Microsoftove tehnologije Exchange ActiveSync in varno daljinsko upravljanje naprav podjetja Sybase.

Samsungova vsebinska in zabavna središča (Samsung's Hubs), vgrajene mobilne aplikacije, so zasnovane za vsa področja uporabnikovega življenja in omogočajo dostop do bogate zbirke knjig in revij, glasbe, naprednih mobilnih iger in spletnega družabnega življenja. Za še več uporabnikom personaliziranih doživetij je Samsung razvil Live Panel, ki omogoča združevanje internetnih in drugih vsebin na prilagodljivem začetnem zaslonu. Tako lahko uporabniki ustvarijo lastno podobo Live Panel-a s prikazi povezav in aplikacij na zaslonu. Galaxy S II z aplikacijo za glasovno prevajanje ponuja, v številnih jezikovnih kombinacijah, tudi glasovne ali tekstovne prevode iz izvirnega v ciljni jezik in obratno. Samsung Galaxy S II bo tako odličen spremljevalec na potovanjih.

Samsung je v Galaxy S II predstavil tudi aplikacijo Kies Air, s katero lahko uporabniki vsebino na pametnih telefonih upravljajo preko lokalnih WiFi povezav kar iz osebnih računalnikov. Za še boljšo povezljivost poskrbi WiFi Direct, ki omogoča povezavo telefona z osebnim računalnikom in tiskalnikom z onemogočeno brezžično povezavo, brez WiFi dostopne točke. Tehnologija komunikacije v bližnjem polju (Near Field Communication) pa omogoča branje iz različnih predmetov (npr. nalepk, plakatov …) opremljenih z NFC čipi.

Predstavitev mobilnika Samsung Galaxy S II

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki