marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Samsung Galaxy Note 4 naprodaj v Sloveniji


24.10.2014
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Samsung Slovenija je za današnji dan oznanilo začetek prodaje vrhunskega telefona Samsung Galaxy Note 4. Novinec se ponaša z mnogimi izboljšavami na vseh pomembnih področjih. Začetek prodaje so posebej obeležili na prodajnem mestu Telekom Slovenija v nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani.

Pred začetkom prodaje novega telefona Galaxy Note 4 je Bernard Purkart, vodja oddelka mobilne telefonije (IM) pri Samsung Slovenija, povedal: “Samsung z Galaxy Note 4 predstavlja novo obliko naprav Galaxy. Vrhunsko kovinsko ohišje se neopazno spaja z zaslonom. Mehko, reliefno hrbtišče je udobno, a kljub temu nudi dober oprijem za upravljanje naprave z eno roko. Poleg izgleda pa bodo uporabnike presenetile tudi izjemne funkcije za lajšanje opravil in vzpodbujanje kreativne žilice.«

Igor Jecl, direktor Sektorja za prodajo pri Telekomu Slovenije, pa je dodal: »Pametni telefoni Samsung Galaxy Note so doslej uporabnike vedno navdušili. Nova različica tudi tokrat prinaša številne tehnološke novosti in inovativno oblikovanje, zato verjamem, da bodo uporabniki tudi Galaxy Note 4 odlično sprejeli. V Telekomu Slovenije smo veseli, da bo od jutri dalje na voljo tudi našim uporabnikom.«

Kristalno jasna slika
Galaxy Note 4 je plod Samsungove neprekosljive tehnologije, ki krasi družino Galaxy. Izjemni 14,5-cm zaslon Quad HD (2560x1440) Super AMOLED prikazuje kristalno jasno sliko z globljim kontrastom, boljšim kotom gledanja ter odzivnim časom do zgolj milijoninke sekunde.

Zaradi velikosti ekrana pride do izraza prenovljena funkcija Multi Window, ki omogoča pravo večopravilnost. Uporabniki lahko aplikacije uporabljajo v enem, deljenem ali pojavnih oknih, velikost aplikacij pa preprosto prilagodijo z večanjem ali manjšanjem okna z dvema prstoma.

Organizacija opravil na višjem nivoju
Organizacija opravil na telefonu Note 4 je s funkcijo S Pen zdaj še preprostejša. Funkcijo S Pen so prilagodili tako, da bo Note 4 prva naprava, na katero pomislimo, ko si želimo organizirati vsakdanja opravila. Funkcija daje občutek, kot da bi pisali na pravi papir s pravim pisalom. Izboljšane so tudi funkcija prepoznave gestikulacij Air Command, Action Memo, Screen Write, Image Clip in Smart Select.

Galaxy Note 4 ponuja še več različnih načinov delanja zapiskov z aplikacijo S Note. Poleg tipkanja in pisanja je tu še priročna inovativna funkcija Snap Note, s katero lahko naredimo posnetek svojega rokopisa, S Note pa to pretvori v dokument v urejevalniku besedila. Svoje misli in ideje lahko tudi hitro zabeležimo z glasovnim snemalnikom Voice Memo.

Širokokotni »selfie«
Galaxy Note 4 ima tudi napredni kameri, ki delata jasnejše in ostrejše slike. Zadnja kamera se bohoti z ločljivostjo 16 megapik in pametnim optičnim stabilizatorjem slike, ki ublaži tresenje kamere in samodejno podaljša čas ekspoziture v slabi svetlobi. Sprednja kamera s 3,7 megapikami in goriščno razdaljo f1.9 ponuja osnovni 90-stopinjski kot snemanja in opcijski širokokotni način s 120 stopinjami, ki je odličen za delanje skupinskih 'selfiejev' s prijatelji.

Bogat nabor dodatnih funkcij
Ker od svojih mobilnih naprav pričakujemo vse več, je Galaxy Note 4 opremljen z bogatim izborom različnih funkcij. Funkcija hitrega napajanja Fast Charging in Ultra Power Saving Mode za varčevanje baterije poskrbita, da se vaš telefon hitro napolni in nato čim dlje ohrani baterijo. Galaxy Note 4 ima več mikrofonov in izboljšan zvočnik za ukinitev šuma med pogovori v hrupnem okolju. Vgrajen snemalnik zvoka ponuja osem različnih smeri snemanja glasu in sposobnost selektivnega predvajanja, ki uporabnikom dá možnost, da izolirajo in poslušajo posamezen glas v skupinskem pogovoru. Galaxy Note 4 ima še izboljšan bralnik prstnih odtisov za večjo zaščito naprave ter prvi UV-senzor v mobilni napravi.

Začetek prodaje
Samsung Galaxy Note 4 bo v Sloveniji na voljo od petka, 24. oktobra, dalje. V akcijski ponudbi Telekoma Slovenije bo na voljo za 624 evrov (ob vezavi za 24 mesecev) ali za 660 evrov (ob vezavi za 12 mesecev). Pri tem uporabniki lahko izkoristijo tudi možnost nakupa na obroke za čas vezave in SiOL BON s popustom v višini 100 ali 200 evrov.

Ob pričetku prodaje bo v Telekomovem centru Citypark v Ljubljani potekal tudi promocijski dogodek z različnimi ugodnostmi za kupce, ob 18. uri pa bo plesna skupina Maestro z edinstvenim nastopom, ki ga je inspiriral telefon Galaxy Note 4, izrekla dobrodošlico najnovejšemu članu serije Note na svojsten način.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki