marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Samsung Galaxy Fold očitno ni tako zmogljiv kot navajajo


25.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Samsung je na predstavitvi svojega prepogljivega mobilnika Galaxy Fold napovedal, da bo mobilnik izredno zmogljiv, saj bo imel vgrajen najnovejši čipset Snapdragon 855 ter kar 12 GB delovnega pomnilnika.

Zato so izjemno zanimivi rezultati testa, ki so ga izvedli pri portalu Geekbench. Eni prvih so se namreč dokopali do testnega primerka tega prepogljivega mobilnika, njihovi rezultati pa niso ravno obetajoči. Mobilnik namreč ni dosegel rezultatov, ki bi jih glede na strojno opremo moral, kar nakazuje na to, da ima Samsung z njim še precej dela, preden ga bodo konec aprila poslali v prodajo.

Pri testu se je pojavila še ena zanimiva novica in sicer ime naprave. Samsung je prepogljivčka poimenoval SM-900F, kar nakazuje na mednarodno različico mobilnika. Ker le-ta uporablja Qualcommovo čipovje bomo očitno vendarle tudi pri nas dobili različico s Snapdragonom in ne le hišnimi Exynosom, kot pri ostalih serijah mobilnikov (S, Note…). To smo večkrat izpostavili tudi na lokalnih predstavitvah novih mobilnikov, vedno pa je bil odgovor, da je to odločitev podjetja, ki jo lokalne izpostave podpirajo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki