marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Samsung Galaxy 551 spremlja slovenske biatlonce


21.02.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics, vodilni proizvajalec mobilnih telefonov, se je odločil za sodelovanje s slovensko biatlonsko reprezentanco. Od slej bo Samsung Galaxy 551 (I5510), prvi Samsungov mobilnik z operacijskim sistemom Android 2.2 (Froyo) v slovenščini in QWERTY tipkovnico, stalni spremljevalec reprezentance doma in v tujini.

Galaxy 551 je pametni mobilnik z drsnim odpiranjem in polno tipkovnico QWERTY. Tipkovnica je idealna za pisanje SMS-ov ter komuniciranje s prijatelji in znanci na socialnih omrežjih. Za nemoteno komuniciranje in spremljanje dogajanja v socialnih omrežjih skrbi Samsungova aplikacija Social Hub, ki združi uporabnikove E-poštne in SNS kontakte v en telefonski imenik, ki omogoča pregledovanje statusov in novo dodanih fotografij prijateljev direktno iz imenika. Zahvaljujoč aplikaciji Social Hub Inbox imate pregled nad vsemi poslanimi in prejetimi sporočili, da pa ničesar ne pozabite, pa lahko uvozite Google in Facebook koledar direktno v Samsungov koledar.

Za prikaz slike je zadolžen 3,2- palčni (8,1 centimetra) WQVGA zaslon z resolucijo 240 x 400. Za fotografiranje in snemanje videoposnetkov skrbi kamera s 3,2 milijona slikovnih točk. Pri Samsungu so mobilnik opremili tudi z Wi-Fi, Bluetooth, GPS ter režo za microSD kartice. Posnetke in ostale multimedijske vsebine lahko uporabnik brezžično deli tudi z računalnikom ali televizorjem, kar omogoča aplikacija Allshare. Funkcionalnost Galaxy 551 lahko uporabnik razširi s široko paleto aplikacij, ki so na voljo na Android Market™ in Samsung Apps, ter ga tako opremi po lastnih željah in potrebah.

Samsung Galaxy 551 omogoča tudi raziskovanje različnih delov sveta, kar preko telefona. S pomočjo Layar brskalnika, ki ga napaja Tele Atlas, lahko na velikem zaslonu na dotik preverite informacije o lokalu, spomeniku oz. kateremkoli objektu, ki ga gledate. Prav tako lahko fizično raziščete nova območja s turn-by-turn Google Maps navigacijo. Mobilniku pa ni tuje niti poslovno okolje. Mobile Office podpora zagotavlja sinhronizacijo e-pošte, koledarja, kontaktov in še več, kar Galaxy 551 spremeni v odličnega poslovnega sopotnika.

Vse prednosti in funkcionalnosti prvega Samsungovega mobilnika z operacijskim sistemom Android 2.2 v slovenščini in QWERTY tipkovnico, bodo od slej koristili tudi v slovenski biatlonski reprezentanci. »Že na pravkar končanih tekmah svetovnega pokala v Združenih državah Amerike smo se prepričali o uporabnosti in funkcionalnosti telefonov Samsung. Mnogokrat nam precej poenostavijo naše delo, z dodatnimi funkcijami pa nadomeščajo fotoaparate, video kamere in štoparice, kar nam pomaga tudi pri izvedbi in analizi treningov. Kot dolgoletni uporabnik konkurenčne znamke telefonov, sem z veseljem sprejel Samsunga, ki me je navdušil že ob prvi uporabi,« je izrazil zadovoljstvo Uroš Velepec, glavni trener slovenske biatlonske reprezentance. Mnenju se pridružuje tudi Jakov Fak, ki je dodal: »Na dolgih potovanjih na prizorišča tekem si z mobilnim telefonom krajšam čas, pobrskam po spletu, izmenjam kakšno fotografijo s prijatelji ali se povežem v Facebook, kjer me vedno čaka kakšno sporočilo najbližjih. Zelo uporabna je tudi velika QWERTY tipkovnica s katero pišem sporočila kot na računalniku, ne nazadnje pa je tudi klasičen telefonski pogovor z domačimi na drugem kontinentu mnogokrat vreden več od tisoč zapisanih besed.«

Samsung Galaxy 551 je v Sloveniji na voljo pri pooblaščenih prodajalcih po ceni 300,00 EUR (priporočena maloprodajna cena).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki