marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Samsung Galaxy 551 spremlja slovenske biatlonce


21.02.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics, vodilni proizvajalec mobilnih telefonov, se je odločil za sodelovanje s slovensko biatlonsko reprezentanco. Od slej bo Samsung Galaxy 551 (I5510), prvi Samsungov mobilnik z operacijskim sistemom Android 2.2 (Froyo) v slovenščini in QWERTY tipkovnico, stalni spremljevalec reprezentance doma in v tujini.

Galaxy 551 je pametni mobilnik z drsnim odpiranjem in polno tipkovnico QWERTY. Tipkovnica je idealna za pisanje SMS-ov ter komuniciranje s prijatelji in znanci na socialnih omrežjih. Za nemoteno komuniciranje in spremljanje dogajanja v socialnih omrežjih skrbi Samsungova aplikacija Social Hub, ki združi uporabnikove E-poštne in SNS kontakte v en telefonski imenik, ki omogoča pregledovanje statusov in novo dodanih fotografij prijateljev direktno iz imenika. Zahvaljujoč aplikaciji Social Hub Inbox imate pregled nad vsemi poslanimi in prejetimi sporočili, da pa ničesar ne pozabite, pa lahko uvozite Google in Facebook koledar direktno v Samsungov koledar.

Za prikaz slike je zadolžen 3,2- palčni (8,1 centimetra) WQVGA zaslon z resolucijo 240 x 400. Za fotografiranje in snemanje videoposnetkov skrbi kamera s 3,2 milijona slikovnih točk. Pri Samsungu so mobilnik opremili tudi z Wi-Fi, Bluetooth, GPS ter režo za microSD kartice. Posnetke in ostale multimedijske vsebine lahko uporabnik brezžično deli tudi z računalnikom ali televizorjem, kar omogoča aplikacija Allshare. Funkcionalnost Galaxy 551 lahko uporabnik razširi s široko paleto aplikacij, ki so na voljo na Android Market™ in Samsung Apps, ter ga tako opremi po lastnih željah in potrebah.

Samsung Galaxy 551 omogoča tudi raziskovanje različnih delov sveta, kar preko telefona. S pomočjo Layar brskalnika, ki ga napaja Tele Atlas, lahko na velikem zaslonu na dotik preverite informacije o lokalu, spomeniku oz. kateremkoli objektu, ki ga gledate. Prav tako lahko fizično raziščete nova območja s turn-by-turn Google Maps navigacijo. Mobilniku pa ni tuje niti poslovno okolje. Mobile Office podpora zagotavlja sinhronizacijo e-pošte, koledarja, kontaktov in še več, kar Galaxy 551 spremeni v odličnega poslovnega sopotnika.

Vse prednosti in funkcionalnosti prvega Samsungovega mobilnika z operacijskim sistemom Android 2.2 v slovenščini in QWERTY tipkovnico, bodo od slej koristili tudi v slovenski biatlonski reprezentanci. »Že na pravkar končanih tekmah svetovnega pokala v Združenih državah Amerike smo se prepričali o uporabnosti in funkcionalnosti telefonov Samsung. Mnogokrat nam precej poenostavijo naše delo, z dodatnimi funkcijami pa nadomeščajo fotoaparate, video kamere in štoparice, kar nam pomaga tudi pri izvedbi in analizi treningov. Kot dolgoletni uporabnik konkurenčne znamke telefonov, sem z veseljem sprejel Samsunga, ki me je navdušil že ob prvi uporabi,« je izrazil zadovoljstvo Uroš Velepec, glavni trener slovenske biatlonske reprezentance. Mnenju se pridružuje tudi Jakov Fak, ki je dodal: »Na dolgih potovanjih na prizorišča tekem si z mobilnim telefonom krajšam čas, pobrskam po spletu, izmenjam kakšno fotografijo s prijatelji ali se povežem v Facebook, kjer me vedno čaka kakšno sporočilo najbližjih. Zelo uporabna je tudi velika QWERTY tipkovnica s katero pišem sporočila kot na računalniku, ne nazadnje pa je tudi klasičen telefonski pogovor z domačimi na drugem kontinentu mnogokrat vreden več od tisoč zapisanih besed.«

Samsung Galaxy 551 je v Sloveniji na voljo pri pooblaščenih prodajalcih po ceni 300,00 EUR (priporočena maloprodajna cena).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki