marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Povpraševanje podjetij po Samsung zložljivih pametnih telefonih vztrajno narašča


12.12.2022
Objavil: Dare Gliha

Samsung je sporočil, da se je število prodanih pametnih telefonov Galaxy Z Fold in Galaxy Z Flip za poslovno uporabo na letni ravni več kot podvojilo. Od januarja do oktobra 2022 se je število zložljivih pametnih telefonov, ki jih je Samsung pogodbeno oddal poslovnim strankam, v primerjavi z enakim obdobjem leta 2021, povečalo za 105 %.

Podjetje pričakuje, da bodo pošiljke zložljivih pametnih telefonov tako za poslovno kot zasebno uporabo kmalu dosegle 16 milijonov enot po vsem svetu – kar predstavlja 73-odstotno povečanje glede na prejšnje leto. Ker zložljiva oblika telefona postaja izredno priljubljena, podjetje pričakuje, da bo leta 2023 število dobavljenih enot naraslo na kar 26 milijonov. Poenostavljena večopravilnost na velikem zaslonu in zmogljive optimizacije aplikacij za zložljive naprave prispevajo k vedno večji priljubljenosti med poslovnimi uporabniki.

Prednosti, ki jih poslovnim uporabnikom prinašajo zložljivi telefoni

Podjetja se usmerjajo v politiko dela od »vsepovsod« in v tehnologiji iščejo nove načine za povečanje produktivnosti. Zložljive naprave so pritegnile pozornost predvsem zaposlenih v sektorju finančnih storitev. Kar 74 % vzorčne skupine tega sektorja pravi, da je ohranjanje povezave prek mobilnih aplikacij zanje pomembno in ključno.

“Zložljivi pametni telefoni Samsung Galaxy so bili ustvarjeni, da bi ponudili možnosti za nove načine dela in raziskovanja ustvarjalnosti,” je poudaril KC Choi, izvršni podpredsednik in direktor globalnega mobilnega B2B tima sektorja za mobilno izkušnjo v podjetju Samsung Electronics in dodal: “Hitra rast naložb dokazuje, da naši poslovni uporabniki potrebujejo pomembne inovacije za povečanje produktivnosti delovne sile.”

Trdna partnerstva, ki izboljšujejo izkušnje z zložljivimi napravami

Te izkušnje so priljubljene v številnih sektorjih podjetij in panog. Konkurenca je na sedanjem trgu zelo močna, zlasti v sektorju finančnih storitev. Strokovnjaki potrebujejo najboljša orodja, ki jim pomagajo ohranjati doslednost in rutino tudi med delom na daljavo.

Njihove naprave morajo podpirati kompleksne delovne procese, vključno z opozorili, raziskavami, grafikoni in portfelji, ter jim zagotavljati moč in produktivnost, ki ju potrebujejo za ohranjanje konkurenčnosti. Samsung je v sodelovanju z vodilnimi partnerji v panogi uporabnost telefona Galaxy Z Fold4 izboljšal na načine, ki posledično vodijo k širšemu sprejetju zložljivih naprav za poslovno uporabo.

Po nedavni raziskavi je aplikacija Bloomberg Professional najpogosteje uporabljena aplikacija za finančne storitve med strokovnjaki na področju naložb, kot so trgovci, analitiki in upravitelji portfeljev. Izkorišča prednosti edinstvenega faktorja oblike telefona Galaxy Z Fold in finančnim strokovnjakom omogoča bolj intuitiven in poglobljen dostop do Bloombergovih tržnih podatkov, analitike, novic in komunikacij na poti, hkrati pa ohranja uporabniško izkušnjo in funkcionalnost, ki jo poznajo. Na telefonu Samsung Galaxy Z Fold4 prilagodljiva postavitev aplikacije Bloomberg Professional omogoča enostavno kontinuiteto in večopravilnost na poti. Uporabniki lahko brez težav preklopijo z naslovnega zaslona, ki je idealen za hitre pogovore Instant Bloomberg (IB), na veliki zaslon, ki omogoča lažje branje novic, spremljanje tržnih podatkov v realnem času, pregledovanje portfeljev ali izvajanje analize grafov. To finančnim strokovnjakom omogoča, da na svoji zložljivi napravi opravljajo znano delo na izboljšan način.

Za sistem Android 12L je bila optimizirana tudi aplikacija DocuSign, ki ponuja vodilno svetovno rešitev za e-podpisovanje in jo uporablja 24 od 25 največjih finančnih podjetij Fortune 500. Galaxy Z Fold4 odpravlja težave pri podpisovanju pogodb na velikih zaslonih. Uporabniki lahko zdaj hitro povlečejo in spustijo e-poštne priponke v večpredstavnostnem načinu neposredno v aplikacijo DocuSign eSignature, hitro zapečatijo dogovore na poti s Samsungovim pisalom S Pen in namenskim načinom Flex Mode za podpisovanje.

Za finančne strokovnjake, ki so nenehno v pisarni in zunaj nje, pa je DocuSign z načinom Samsung DeX ustvaril izkušnjo, podobno računalniški. Napravo preprosto povežite z monitorjem in zahvaljujoč podpori DocuSigna za visoko ločljivost in prilagodljivemu oblikovalskemu pristopu so strokovnjaki deležni enako kakovostne izkušnje za katero koli velikost ali usmerjenost zaslona.

Samsung je z IBM-om sodeloval tudi pri reševanju izzivov, s katerimi se soočajo finančni strokovnjaki, ki pomagajo strankam, medtem ko delo opravljajo izven pisarne. IBM iX, partner za oblikovanje izkušenj v okviru IBM Consulting, je sodeloval z vodilno finančno institucijo pri razvoju mobilne izkušnje, ki premoženjskim svetovalcem pomaga hitro dostopati do tržnih informacij in informacij o portfeljih ter jih upravljati. Integracija Samsung DeX in S Pen pisala uporabnikom omogoča interakcijo s podatki, vlečenje in spuščanje datotek med aplikacijami, prevajanje rokopisa v besedilo in celo zajemanje digitalnih podpisov v okolju, podobnem namizju, na njihovi zložljivi napravi. Samsung filozofija odprtosti je omogočila tudi vključitev drugih priljubljenih aplikacij za videokonference, stike s strankami, elektronsko pošto in urnike v vmesnik z več aplikacijami.

Samsung bo tudi v prihodnje sodeloval z vodilnimi partnerji v panogi pri ustvarjanju novih mobilnih izkušenj, da bi izkoristil prednosti prelomnih tehnologij, kot so zložljivi pametni telefoni.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki