marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Samsung Dual SIM


20.10.2009
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je predstavil prednosti Dual SIM tehnologije. Dual SIM oz. tehnologija dveh SIM kartic omogoča dostopnost dveh mobilnih signalov. Tehnologija je primerna za tiste, ki potujejo ali živijo na območju z različnimi mobilnimi omrežji in za vse tiste, ki želijo sočasno uporabo dveh različnih SIM kartic za poslovno in osebno uporabo. Zahvaljujoč dvema SIM karticama je uporabnik dosegljiv na obeh mobilnih številkah hkrati.

Mobilniki z dvojno SIM kartico omogočajo lahek, enostaven in priročen dostop do uporabe podatkov na obeh SIM karticah. Za uporabo aplikacij kot so WAP / MMS / e-pošta, na eni ali drugi SIM kartici telefona ni potrebno izklapljati. Telefoni Dual SIM bodo zanimivi predvsem tistim, ki za ceno enega telefona želijo dobiti čim več, med uporabo pa porabiti čim manj. Dual SIM z enostavno uporabo dveh mobilnih številk namreč omogoča nadzor nad porabo, predvsem pri uporabnikih s SIM karticama iz domačega in tujega omrežja.

Potujoči poslovneži in mobilni popotniki bodo zahvaljujoč samodejnemu preklopu z ene SIM kartice na drugo privarčevali tudi pri stroških za gostovanje v tujini, saj bo mobilnik sam prepoznal območje v katerem se nahaja in preklopil v domače omrežje.

Privatna in službena številka v enem aparatu, zmanjševanje stroškov med ponudniki mobilnih storitev ali pa samo uporaba lokalnih predplačniških kartic na poslovni poti ali dopustu v tujini je samo nekaj razlogov, zakaj je DUAL SIM najboljša izbira.

V Sloveniji je uporabnikom že na voljo Dual SIM mobilnik Samsung C5212, kmalu pa se mu bo pridružil še model C6112.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki