marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Samsung organiziral dogodek ob prihodu serije Galaxy S23 v Slovenijo


16.02.2023
Objavil: Dare Gliha

Ob prihodu nove serije pametnih telefonov Galaxy S23 v Slovenijo je podjetje Samsung Electronics Adriatic organiziralo ekskluzivni dogodek v Mozaik Event Centru v Zagrebu. Na dogodku so bili številni predstavniki medijev iz Slovenije in Hrvaške, poslovni partnerji podjetja in znane osebnosti iz javnega življenja.

Vrhunec večera je bil spektakularni nastop najbolj popularne hrvaške pevke Severine. Poleg pestrega zabavnega programa so bile na prizorišču postavljene tudi razne interaktivne izkustvene cone na katerih so obiskovalci lahko preizkusili in doživeli Samsung inovacije. S tem dogodkom je bila tudi uradno predstavljena najnovejša S serija naprav, ki jih zaznamujejo vrhunske kamere, izjema zmogljivost in posodobljen vzdržljiv dizajn.

Dva tedna po globalni premieri je podjetje Samsung Electronics Adriatic organiziralo prestižni dogodek v Mozaik Event Centru v Zagrebu in z njim obeležilo prihod najnovejše S serije pametnih telefonov v Slovenijo. V dvorani Voda, ki je bila središče dogajanja je bilo postavljenih nekaj interaktivnih izkustvenih con katerih največja zvezda je bil novi telefon Galaxy S23 Ultra. Vsi obiskovalci so tako lahko v živo preizkusili njegove močne kamere in neverjetne Nightography možnosti snemanja za brezhibne posnetke v slabših svetlobnih pogojih. Dvorano so krasile skulpture dveh mladih umetnikov Ide Blažičko in Petra Košija, kar je obiskovalcem omogočilo edinstveno vizualno doživetje. Posebnost teh umetniških del leži v povezanosti z naravo, kar se je odlično povezalo v zgodbo o novi Galaxy S23 seriji, trajnosti in skrbi za planet. Skulptura Petra Košija je bila narejena iz recikliranih materialov, natančneje iz odpadne plastike iz morja, kreacija Ide Blažičko pa je prikazovala element vetra, da so gostje lahko svoja čustva povezali z naravo.
Na dogodku se je zbralo veliko predstavnikov medijev iz Slovenije in Hrvaške, poslovnih partnerjev in zvezdnikov lokalne scene. Druženje in nepozabno zabavo je zaokrožil nastop pevke Severine, ki je poskrbela za odlično vzdušje celotnega večera.

“V veliko veselje mi je, da smo se srečali tukaj nocoj in v čast mi je, da lahko v imenu podjetja Samsung ponovno predstavim novo, spektakularno serijo pametnih telefonov, s katerimi ustvarjamo vrhunske mobilne izkušnje. Kolege novinarje vabim, da jih spoznajo, preizkusijo in svoje izkušnje posredujejo svojim bralcem, gledalcem in poslušalcem“, je dejal Pavle Zobundžija direktor oddelka mobilnih komunikacij, Samsung Electronics Adriatic.

V središču inovacij so kamere in zmogljivost

Galaxy S23 serija prinaša najnaprednejši sistem kamer in zmogljivost, ki bo izkušnjo uporabe dvignila na povsem nov nivo. Pametni telefoni Galaxy S23 prinašajo izboljšano Nightography funkcijo za ustvarjanje visokokakovostnih fotografij in videov ne glede na osvetlitev ambienta. Glavna inovacija je 200MP Adaptive Pixel senzor pri modelu Galaxy S23 Ultra, ki predstavlja prvi takšen senzor na Galaxy napravi in zagotavlja fotografije z neverjetnimi podrobnostmi in barvami. Expert Raw aplikacija omogućava DSRL snemanje in urejanje fotografij v RAW in JPEG formatu. Dodatna opcija Astrophoto pa omogoča snemanje nočnega zvezdnega neba ali Mlečne ceste.

Poleg kamere ja izjemna novost tudi Snapdragon 8 Gen 2 mobilna platforma – najzmogljivejša in najučinkovitejša platforma, ki prinaša neverjetno učinkovitost in izkušnjo za vse vrste uporabnikov. Še posebej pa bo navdušil tiste, ki radi igrajo igre na telefonu. Le ti bodo navdušeni tudi nad ray-tracing v realnem času za najbolj realistične prikaze scen in priljubljenih video iger. Moč Galaxy S23 serije se kaže tudi v Dynamic AMOLED 2X zaslonu in Corning Gorilla Glass Victus 2 zaščitnem steklu, ki omogočata visoko raven vzdržljivosti in kakovosti.

Dizajn, ki združuje prefinjenost in trajnost

Vizualni izgled Galaxy S23 serije navdihuje planet Zemlja, pa tudi trajnost. Tako je najnovejša Galaxy S serija pametnih telefonov dostopna v štirih naravnih zemeljskih tonih: fantomska črna, zelena, krem in barva sivke. Model Galaxy S23 Ultra je obdržal svoj dobro poznani dizajn z integriranim, medtem ko sta modela Galaxy S23+ in Galaxy S23 vizualno preoblikovana. Kamera se na teh napravah sedaj bolje zliva s samim ohišjem naprave, kar prinaša dodatno eleganco.

Prav tako je ta serija naredila še korak dlje na področju trajnosti. V proizvodnji je namreč uporabljanih največ recikliranih materialov kot pri kateri koli Galaxy napravi doslej. Gre za materiale, ki vključujejo recikliran aluminij in steklo, reciklirano plastiko iz zavrženih ribiških mrež, sodov za vodo in plastenk iz polietilen tereftalata (PET). Za embalažo naprav serije pa se uporablja zgolj 100 % reciklirani papir. Dodatno potrditev je tudi prejem certifikata UL ECOLOGO, ki označuje izdelke, ki potrjeno zmanjšujejo vpliv na okolje.

Od jutri, 17. februarja 2023 bodo vsi trije telefoni Galaxy S23 serije na voljo pri operaterjih in v maloprodaji ter tudi na spletni strani Samsung. Vsi trije telefoni bodo na voljo v štirih naravnih barvah: fantomsko črni, zeleni, krem in barvi sivke. Galaxy S23 Ultra bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 1.399 €, Galaxy S23 po priporočeni maloprodajni ceni od 949 € in S23+ po priporočeni maloprodajni ceni od 1.199 €.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki