marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Da bi preprečili izgube bo Samsung še dodatno zmanjšal proizvodnjo pomnilniških čipov


20.10.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung Device Solutions (DS), oddelek, odgovoren za donosno dejavnost proizvodnje čipov, je v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležil izgubo, kar je prvo četrtletje v rdečih številkah po letu 2009. Žal tudi za preostanek letošnjega leta ne kaže najbolje, zato Samsung zmanjšuje proizvodne cilje.

Izguba iz poslovanja je v prvem četrtletju znašala 4,6 bilijona KRW, v drugem četrtletju pa se je zmanjšala na 4,36 bilijona KRW. Izguba v tretjem četrtletju bo znašala približno 4,0 bilijona KRW (2,95 milijarde USD), napoveduje analitik Kim Dong-won iz družbe KB Securities.

Drugi analitiki za 3. četrtletje napovedujejo manjšo izgubo - Kim Kwang-jin iz Hanwha Investment & Securities napoveduje 3,7 bilijona KRW, Greg Roh iz Hyundai Motor Securities pa 3,6 bilijona KRW.

V prvi polovici leta je Samsung zmanjšal proizvodnjo čipov DRAM za 20 % in čipov NAND flash za 30 %. V drugi polovici leta se bo zmanjšanje povečalo na 30 % oziroma 40 %, pravi Kim Dong-won.

Problem je majhno povpraševanje po čipih - Samsungova tekmeca SK hynix in Micron Technology sta proizvodnjo zmanjšala že lani. Čipov je še vedno preveč, zato bo trajalo nekaj časa, da se bosta ponudba in povpraševanje izenačila.

Poslovanje s pomnilnikom, ki ga vodi oddelek DS, je opisano kot Samsungova "molzna krava". V drugem četrtletju letošnjega leta je prinesel 14,73 bilijona KRW od skupno 60,01 bilijona KRW prihodkov. V lanskem drugem četrtletju je divizija ustvarila 28,5 bilijona KRW od 77,2 bilijona KRW prihodkov in ustvarila 9,98 bilijona KRW dobička iz poslovanja.

Podjetje Samsung Device Solutions si trenutno prizadeva za zagon nove proizvodne linije v kampusu Pyeongtaek, kar je poleg upada povpraševanja še en razlog za trenutne izgube.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki