marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Samsung C-Lab bo na dogodku MWC 2017 predstavil nove VR projekte


23.02.2017
Objavil: Thomas Bergant

Samsung Electronics je napovedal, da bo predstavil štiri inovativne Creative Lab (C-lab) projekte, ki ponujajo širok spekter doživetij prek virtualne resničnosti (VR) in obogatene resničnosti (AR), kar sta dva izmed najpomembnejših tehnoloških trendov, ki se predstavljajo na letošnjem kongresu MWC v Barceloni.

Projekti bodo predstavljeni v sklopu platforme 4 Years From Now (4YFN), ki start-up podjetjem s potencialom za razstavljanje na kongresu MWC v naslednjih štirih letih omogoča, da se predstavijo in povežejo s potencialnimi investitorji.

C-lab, ustanovljen v decembru 2012, je interni inkubacijski program podjetja Samsung, ki spodbuja ustvarjalno podjetniško kulturo in inovativne ideje zaposlenih. Program podpira razvijanje idej na vseh področij delovanja podjetja.

Izdelki, ki bodo predstavljeni, bodo vključevali pametno pomoč za slepe in slabovidne, očala za gledanje osebnega računalnika brez monitorja, VR rešitev za dom in 360-stopinjsko platformo za potovanja.

Relúmĭno
Relúmĭno, ki deluje z Gear VR, je aplikacijski vizualni pripomoček za slepe in slabovidne ljudi, ki jim omogoča branje knjig in gledanje televizije z novo ravnijo jasnosti. Deluje kot mobilna aplikacija, ki, ko se poveže s Samsung Gear VR, izboljša kakovost slik in besedila. Tehnologija omogoča celo preslikavo mrtvih točk s premaknjeno sliko, uporablja pa tudi Amslerovo mrežo za popravljanje izkrivljene slike, ki jo povzroča metamorphopsia. Relúmĭno omogoča slepim in slabovidnim gledanje televizije brez uporabe dragih vizualnih pripomočkov, ki so trenutno na voljo na trgu.

Monitorless
Monitorless je VR/AR rešitev na daljinsko upravljanje, ki uporabnikom omogoča uporabo naprav, kot so pametni telefoni in osebnimi računalniki, brez monitorja. Rešitev deluje s pomočjo posebnih očal, ki spominjajo na sončna očala. Uporabljajo se za ogled vsebine na drugih napravah, kot so pametni telefoni in osebni računalniki, in zahvaljujoč elekrokoromiranim steklom omogočajo uporabo tako obogatene resničnosti (AR) kot tudi virtualne resničnosti (VR). Monitorless, ki je odgovor na dejstvo, da na trgu ni na voljo dovolj ponudbe obogatene resničnosti (AR) in virtualne resničnosti (VR), omogoča uporabnikom, da lahko igrajo visoko zmogljivostne računalniške igre tudi na mobilnih napravah.

VuildUs
VuildUS je rešitev za notranjo opremo in opremljanje, ki uporabnikom omogoča, da vidijo, kako bo novo dodatno pohištvo izgledalo v prostoru, in ali je dovolj prostora zanj, preden ga kupijo. Rešitev je sestavljena iz 360-stopinjske kamere in mobilne aplikacije za kompatibilno VR napravo. Deluje tako, da uporabniki najprej povežejo obe napravi in skenirajo svoj dom s kamero. Ti podatki se uporabijo za izdelavo VR različice doma, v katerega lahko uporabniki vstopijo s pomočjo VR naprave. Tako si lahko vso notranjo opremo ogledajo v 3D pogledu in v primeru, da jim je novo pohištvo v sobi všeč, ga lahko tudi kupijo. Rešitev odpravlja potrebo merjenja prostora pred kupovanjem novega pohištva, saj pohištvo umesti kar v domači prostor.

traVRer
traVRer je 360-stopinjska video platforma, ki omogoča uporabnikom doživetje potovanja z uporabo virtualne resničnosti pred ali po dejanskem potovanju. Uporabniki platforme lahko obiščejo znamenitosti ali znane kraje po vsem svetu, ampak brez zvokov in drugih dogodkov. Uporabniki lahko preklapljajo med različnimi video posnetki in se tako premikajo v različne smeri, ali si ogledajo drug kraj ob specifičnem času dneva – vse to brez uporabe menijev za alternativne video možnosti.

»Tudi v prihodnje bomo spodbujali nove ideje in ustvarjalnost, še posebej, če lahko pripeljejo do novih izkušenj za potrošnike,” je povedal Lee Jae II, podpredsednik Centra za ustvarjalnost in inovacije pri Samsung Electronics. “Zadnji primeri C-lab projektov so opomnik, da imamo nekaj nadarjenih podjetnih ljudi, ki brez strahu odkrivajo nova področja. Veselimo se nadaljnjega razvoja novih aplikacij za virtualno resničnost in 360-stopinjski video - na tem področju so možnosti res neskončne.

C-Lab projekti bodo predstavljeni na razstavnem prostoru podjetja Samsung Electronics (4YFN G1, Fira Barcelona).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki