marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Samsung C-Lab bo na dogodku MWC 2017 predstavil nove VR projekte


23.02.2017
Objavil: Thomas Bergant

Samsung Electronics je napovedal, da bo predstavil štiri inovativne Creative Lab (C-lab) projekte, ki ponujajo širok spekter doživetij prek virtualne resničnosti (VR) in obogatene resničnosti (AR), kar sta dva izmed najpomembnejših tehnoloških trendov, ki se predstavljajo na letošnjem kongresu MWC v Barceloni.

Projekti bodo predstavljeni v sklopu platforme 4 Years From Now (4YFN), ki start-up podjetjem s potencialom za razstavljanje na kongresu MWC v naslednjih štirih letih omogoča, da se predstavijo in povežejo s potencialnimi investitorji.

C-lab, ustanovljen v decembru 2012, je interni inkubacijski program podjetja Samsung, ki spodbuja ustvarjalno podjetniško kulturo in inovativne ideje zaposlenih. Program podpira razvijanje idej na vseh področij delovanja podjetja.

Izdelki, ki bodo predstavljeni, bodo vključevali pametno pomoč za slepe in slabovidne, očala za gledanje osebnega računalnika brez monitorja, VR rešitev za dom in 360-stopinjsko platformo za potovanja.

Relúmĭno
Relúmĭno, ki deluje z Gear VR, je aplikacijski vizualni pripomoček za slepe in slabovidne ljudi, ki jim omogoča branje knjig in gledanje televizije z novo ravnijo jasnosti. Deluje kot mobilna aplikacija, ki, ko se poveže s Samsung Gear VR, izboljša kakovost slik in besedila. Tehnologija omogoča celo preslikavo mrtvih točk s premaknjeno sliko, uporablja pa tudi Amslerovo mrežo za popravljanje izkrivljene slike, ki jo povzroča metamorphopsia. Relúmĭno omogoča slepim in slabovidnim gledanje televizije brez uporabe dragih vizualnih pripomočkov, ki so trenutno na voljo na trgu.

Monitorless
Monitorless je VR/AR rešitev na daljinsko upravljanje, ki uporabnikom omogoča uporabo naprav, kot so pametni telefoni in osebnimi računalniki, brez monitorja. Rešitev deluje s pomočjo posebnih očal, ki spominjajo na sončna očala. Uporabljajo se za ogled vsebine na drugih napravah, kot so pametni telefoni in osebni računalniki, in zahvaljujoč elekrokoromiranim steklom omogočajo uporabo tako obogatene resničnosti (AR) kot tudi virtualne resničnosti (VR). Monitorless, ki je odgovor na dejstvo, da na trgu ni na voljo dovolj ponudbe obogatene resničnosti (AR) in virtualne resničnosti (VR), omogoča uporabnikom, da lahko igrajo visoko zmogljivostne računalniške igre tudi na mobilnih napravah.

VuildUs
VuildUS je rešitev za notranjo opremo in opremljanje, ki uporabnikom omogoča, da vidijo, kako bo novo dodatno pohištvo izgledalo v prostoru, in ali je dovolj prostora zanj, preden ga kupijo. Rešitev je sestavljena iz 360-stopinjske kamere in mobilne aplikacije za kompatibilno VR napravo. Deluje tako, da uporabniki najprej povežejo obe napravi in skenirajo svoj dom s kamero. Ti podatki se uporabijo za izdelavo VR različice doma, v katerega lahko uporabniki vstopijo s pomočjo VR naprave. Tako si lahko vso notranjo opremo ogledajo v 3D pogledu in v primeru, da jim je novo pohištvo v sobi všeč, ga lahko tudi kupijo. Rešitev odpravlja potrebo merjenja prostora pred kupovanjem novega pohištva, saj pohištvo umesti kar v domači prostor.

traVRer
traVRer je 360-stopinjska video platforma, ki omogoča uporabnikom doživetje potovanja z uporabo virtualne resničnosti pred ali po dejanskem potovanju. Uporabniki platforme lahko obiščejo znamenitosti ali znane kraje po vsem svetu, ampak brez zvokov in drugih dogodkov. Uporabniki lahko preklapljajo med različnimi video posnetki in se tako premikajo v različne smeri, ali si ogledajo drug kraj ob specifičnem času dneva – vse to brez uporabe menijev za alternativne video možnosti.

»Tudi v prihodnje bomo spodbujali nove ideje in ustvarjalnost, še posebej, če lahko pripeljejo do novih izkušenj za potrošnike,” je povedal Lee Jae II, podpredsednik Centra za ustvarjalnost in inovacije pri Samsung Electronics. “Zadnji primeri C-lab projektov so opomnik, da imamo nekaj nadarjenih podjetnih ljudi, ki brez strahu odkrivajo nova področja. Veselimo se nadaljnjega razvoja novih aplikacij za virtualno resničnost in 360-stopinjski video - na tem področju so možnosti res neskončne.

C-Lab projekti bodo predstavljeni na razstavnem prostoru podjetja Samsung Electronics (4YFN G1, Fira Barcelona).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki