marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Samsungova namera v 18 mesecih potrojiti indijski trg mobilne telefonije


13.10.2007
Objavil: Jakob Jurkošek

Samsung si je postavil visok cilj, da bo do konca letošnjega leta zavzel 18% indijskega trga mobilne telefonije. Pav tako načrtuje omenjeno Južno-korejsko podjetje odprtje preko 500 maloprodajnih trgovin, namenjenih promociji njihovih mobilnikov.

Marketinški vodja Samsunga Asim Warsi je za časopis The Economic Times povedal: »Imeli bomo več kot 500 maloprodajnih trgovin s Samsungovimi proizvodi, od katerih jih po preko 200 partnerskih, ostalih 300 pa lastnih prodajnih. Tako bo leto 2008 leto promocije znamke in maloprodajnega marketinga.«

Njihov cilj predstavlja prodaja okoli 10 milijonov mobilnikov in tako bodo povečali proizvodnjo njihove tovarne v Manesarju na 1,5 milijona enot na leto, s čimer bodo zapolnili predvideno rast.

»Celoten načrt je nemogoče izvesti samo z domačimi kapacitetami, a glavnina bo zagotovo izpolnjena, edino glede poslovnih in pametnih mobilnikov pa bomo vezani na uvoz.« je še dodal Warsi.

Trg trenutno obvladuje Nokia, v veliki meri zahvaljujoč njeni zgodnji odločitvi o odprtju maloprodajnih in franšiznih trgovin z Nokiinimi izdelki. Od v Indiji ustanovljenih 79.000 maloprodajnih trgovin z mobilnimi telefoni, je Nokia prisotna kar v 72.000.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki