marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 Pro z rekordno oceno na vrh lestvice DxOMark
28.10.2020

DxOMark je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei Mate 40 Pro, v katerem so mu dodelili kar 136 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov, kar je dokaz, da je ta pametni telefon opremljen z najboljšimi kamerami na svetu.

slikaiPhone 12 in 12 Pro sta znotraj skorajda enaka
26.10.2020

Čeprav se je uradno lahko iPhona 12 in 12 Pro kupilo šele v petek, pa iz kitajske že prihajajo prve slike notranjosti. Pri AIO Technology so tako pokazali prvi video, kjer lahko vidimo, kako sta nova mobilnika narejena. Izkazalo se je, da sta praktično enaka.

TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

članki

Samsung bo na kongresu v Barceloni predstavil najsodobnejše omrežne rešitve


22.02.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, bo na svetovnem kongresu mobilne telefonije, ki bo potekal v Barceloni od 24. do 27. februarja 2014, predstavil svoja napredna omrežja in rešitve zanje. V okvirju svoje letošnje tematike »elegantne povezave, nove možnosti« bo Samsung prikazal delovanje svojega visokozmogljivega omrežja.

Z nastopom dobe pametnih telefonov in poplave prenosa podatkov večpredstavnostnih vsebin so bili mobilni operaterji postavljeni pred nove izzive, kako omogočiti zmogljiva in napredna omrežja, ki bodo ustrezala potrebam uporabnikov in hkrati odprla možnosti novih virov prihodkov. Rešitve za te izzive bo Samsung predstavil na letošnjem kongresu v Barceloni.

»Da bi premagali izzive, ki so se pojavili s prihodom dobe pametnih telefonov, in zadovoljili potrebam naših strank, moramo najti nove rešitve za mobilna omrežja,« je povedal Youngky Kim, predsednik Networks Business pri družbi Samsung Electronics. »Mobilna omrežja morajo biti zmogljivejša in inteligentnejša, pa tudi vsestransko uporabna, da bodo uporabnikom omogočila t.i. elegantno povezavo. V današnjem mobilnem okolju je Samsung najboljši partner operaterjev, saj imamo raznolike in bogate izkušnje na področju najbolj rastočega trga LTE omrežij, zato z njimi sklepamo dolgoletna partnerstva.«

V skladu s tematiko »elegantne povezave, nove možnosti« bo Samsung predstavil tri nove koncepte rešitev, ki bodo koristile mobilnim operaterjem in posledično uporabnikom, saj prinašajo izboljšano zmogljivost omrežij, inovativne poslovne rešitve in raznolike možnosti za naročnike.

Rešitve za celice z veliko gostoto uporabnikov

Zaradi ogromnega porasta prenosa podatkov omrežja potrebujejo vzpostavitev celic z visoko gostoto uporabnikov, da bi ostala zmogljiva. Samsung na učinkovit način optimizira in izkorišča veliko število celic v gosto poseljenih urbanih območjih s svojo tehnologijo Smart Networks, ki določa omrežne vire s pomočjo centraliziranega nadzora in zmanjša motnje med celicami. Rešitev je plod Samsungovega poglobljenega poznavanja panoge in bogatih izkušenj na področju omrežij v gosto poseljenih območjih.

Samsung kot najoptimalnejšo konfiguracijo za celice z visoko gostoto uporabnikov priporoča omrežni sistem C-RAN. Med rešitvami, ki jih bodo predstavili na konferenci v Barceloni, bo tudi omrežje Smart SON (Self Organizing Network).

Razvoj na področju združevanja nosilcev

Ker je združevanje nosilcev (ang. Carrier Aggregation ali CA) postalo ena najpomembnejših in najpriljubljenejših rešitev za omrežja LTE, bo Samsung predstavil svoje najnovejše dosežke na področju te tehnologije. Omrežja, ki jih bo napajala Samsungova napredna tehnologija CA, bodo zabeležila veliko večje hitrosti prenosa podatkov, izboljšano delovanje obrobja celic, veliko pokritost z večjo zmogljivostjo prenašanja podatkov med omrežji in boljše usklajevanje med heterogenimi omrežji.

Na tem področju bo Samsung v Barceloni predstavil svojo rešitev Smart CA in primere inovativne uporabe združevanja nosilcev.

Rešitev Smart Media Networks

Zaradi vse večjega števila zmogljivih pametnih telefonov se morajo omrežja uspešno prilagoditi velikanskemu prenosu večpredstavnostnih vsebin. Samsung s svojo rešitvijo Smart Media Networks, ki locira predpomnilnike na strežnikih baznih postaj s pomočjo lastne tehnologije Smart CacheTM, ni kos zgolj temu izzivu, temveč tudi izboljša izkušnjo končnega uporabnika na načine, kot jih še nismo videli. To dvojno korist je Samsung dosegel z razširjenimi sposobnostmi prenosa vsebin in paketom inteligentnih administratorskih orodij za operaterje.

V Barceloni bo Samsung predstavil napredne rešitve Smart Media Networks, Smart CacheTM in CDN ter analitični pregled mobilnih omrežij.

Nove rešitve za prihodke mobilnih operaterjev

Konvencionalne mobilne storitve je zamenjala cela plejada inovativnih rešitev in storitev, kot so OTT in SNS, zato mobilni operaterji iščejo nove storitvene platforme za vire svojih prihodkov. Samsungove omrežne rešitve prinašajo inovativne poslovne modele, obenem pa bodo razpršile tokove prihodkov mobilnih operaterjev. Samsung je prva izbira vodilnih mobilnih operaterjev na svetu za razvoj in trženje rešitev, zato bo v Barceloni predstavil svoje izkušnje in vpogled v napredne storitve, temu pa bo sledila razprava o različnih možnostih ustvarjanja novih in dobičkonosnih platform.

Med rešitvami, ki jih bo Samsung predstavil v Barceloni, bodo VoLTE, Rich Communications in eMBMS.

Futuristične tehnologije in rešitve za poslovne uporabnike

Poleg prej omenjenih rešitev bo Samsung razkril svojo vizijo razvoja mobilnih omrežij in prikazal paleto tehnologij, od najnaprednejših današnjih, do futurističnih možnosti v prihodnosti. Med njimi bodo različni primeri Samsungovih baznih postaj in HetNet (heterogena omrežja), družbo pa jim bodo delali izdelki iz Samsungovega bogatega portfelja. Samsung bo potrdil svoj vodilni položaj na področju mobilne tehnologije s prikazom prototipa, ki bo eden od kandidatov za novo omrežje 5G.

Med novostmi bo tudi paket poslovne komunikacije Smart WLAN, ki je optimiziran za pametne telefone in tablične računalnike. Namenjen je celostni brezžični omrežni povezavi podjetja, ki jo ustvarjajo visokozmogljive dostopne točke (AP), WLAN nadzornik, rešitve UC (Unified Communications) in dodatna orodja. Smart WLAN s svojo napredno tehnologijo omogoča preprosto in neprekinjeno delo, spletne glasovne in video klice, predvajanje videoposnetkov, večji prenos podatkov, ko prehajamo med posameznimi točkami AP in mnogo več. Samsung bo s svojo rešitvijo Smart WLAN odločno zakorakal na trg rešitev za poslovne uporabnike, lansiral pa jo bo še to leto.

Samsung ima več kot 35 let izkušenj na področju mobilnih omrežij, velik poudarek daje tudi ponudbi in povpraševanju, zato ni presenetljivo, da je v tej panogi še vedno v vodilnem položaju, kar se tiče razvoja inovativnih rešitev. Samsung z mobilnimi operaterji po vsem svetu sklepa dolgoletna partnerstva, da bi uporabnikom omogočili povezavo v najzmogljivejša omrežja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki