marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Samsung bo Exynos 2200 predstavil 11. januarja


03.01.2022
Objavil: Dare Gliha

Exynos 2200 prihaja prej, kot je bilo pričakovano. Nov vodilni nabor čipov z grafiko AMD bo predstavljen 11. januarja, kar je teden dni po sejmu CES in datumu govoric, ko naj bi pri Samsungu lansirali tudi Galaxy S21 FE.

Galaxy FE bo sicer uporabljal starejše čipe Snapdragon 888 ali Exynos 2100, odvisno od trga, kjer se bo mobilnik prodajal. Novi nabor čipov bo rezerviran za prihajajočo serijo Galaxy S22, ki bo predvidoma predstavljena februarja.

Vrhunec čipa bo grafični procesor, ki temelji na tehnologiji RDNA 2. Ta arhitektura se uporablja tudi v grafičnih procesorjih serije AMD RX 6000 in je vgrajena tudi v čipih, ki se uporabljajo v trenutnih konzolah Xbox in PlayStation ter prihajajočem Valve Steam Deck.

Strojna podpora za sledenje žarkom bo prva za mobilne naprave, zato bo zanimivo videti, kaj bo s to tehnologijo v mobilnem telefonu naredila igralna industrija. Zdi se, da je igranje iger v središču tega nabora čipov, saj bodo vsi vodilni čipi za Androidne mobilnike uporabljali to tehnologijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki