marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Samsung Bixby sedaj na voljo v več kot 200 državah po svetu


23.08.2017
Objavil: Dare Gliha

Samsung je napovedal širitev glasovnih zmogljivosti vmesnika Bibxy na več kot 200 držav po vsem svetu, kar bo milijonom uporabnikov omogočilo pametnejši način komunicanja s svojim telefonom.

Uporabniki bodo lahko uporabljali inteligentni vmesnik, ki omogoča hitrejšo in lažjo uporabo povezanih naprav, v več kot 200 državah po vsem svetu, vključno z Združenim kraljestvom, Avstralijo, Kanado in Južno Afriko.

Bixby, ki je trenutno na voljo v ameriški angleščini in korejščini, prinaša izboljšano funkcionalnost pametnih telefonov in personalizacijo s funkcijo Quick Commands, ki omogoča enostavno ustvarjanje glasovnih ukazov po meri, ki lahko nadomestijo enega ali več ukazov. Na primer, z ukazom v ameriški angleščini "good night" (slov. "lahko noč") lahko vključite tihi način, nastavite alarm in vključite nočni zaslon.

Bixby razume način, kako dejansko govorite, postavljate vprašanja in zahteve. Na primer, posnamete fotografijo in vmesniku Bibxy v ameriški angleščini rečete "send the picture just taken to Mom” (slov. "pošlji fotografijo mami"). Bixby bo razumel vaš ukaz, vedel, na katero fotografijo se sklicujete in jo poslal vaši mami. Razumevanje naravnega govora naredi uporabo pametnega telefona enostavnejše in bolj intuitivno. Bixby se bo s svojo tehnologijo globokega učenja sčasoma izboljšal ter bolje prepoznaval vaše osebne želje in vaš način govora.

Bixby je edinstven, saj je inteligentni vmesnik in ne zgolj samostojna aplikacija. Ko aplikaciji dovolimo uporabo tehnologije Bixby, bo Bixby podpiral skoraj vsako nalogo, ki jo lahko aplikacija izvede, z uporabo glasu, dotika ali besedila. Bixby je integriran tudi v nastavitve pametnega telefona, tako da lahko spreminjate tudi nastavitve zaslona ali prikaze obvestil, brez prekinitve vaše trenutne aktivnosti na napravi.

"Milijoni uporabnikov imajo sedaj dostop do novega in inteligentnega načina interakcije s svojim telefonom," je dejal Injong Rhee, izvršni podpredsednik in vodja oddelka za raziskave in razvoj programske opreme in storitev pri Samsung Electronics. "Razširitev glasovnih zmogljivosti je prvi korak v nadaljnjem razvoju funkcionalnosti vmesnika Bixby. Bixby bo v prihodnosti imel učno moč, ki bo omogočala inteligentne in personalizirane interakcije ter brezhibne povezave med več napravami."

Samsung načrtuje še nadaljnje širjenje glasovnih zmogljivosti vmesnika Bixby v dodatne države, jezike, naprave, funkcionalnosti in aplikacije drugih podjetij. Z nadaljnjim izboljšanjem uporabniške izkušnje in rešitev, ki jih nudi Bixby, bo lahko še več uporabnikov nemoteno in instinktivno upravljalo s svojimi napravami ter aplikacijami.

Uporabniki Galaxy S8 in S8+ lahko vključijo glasovno upravljanje Bixby. Uporabniki naprav S8 in S8+ Bixby vključijo s pritiskom na Bixby gumb ali v ameriški angleščini enostavno rečejo "hi, Bixby" (slov. "živijo, Bixby").

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki