marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Samsung predstavil aplikacijo za samodejno blokiranje (Auto Blocker)


13.11.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil aplikacijo za samodejno blokiranje (Auto Blocker), novo varnostno orodje za uporabnike telefonov Samsung Galaxy, ki je namenjeno zaščiti naprav na način, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu slogu.

Aplikacija za samodejno blokiranje, ki je bila nedavno predstavljena v uporabniškem vmesniku One UI 6, je del razširjenega nabora inovacij na področju varnosti in zasebnosti telefona Samsung Galaxy. Gre za paket dodatnih varnostnih ukrepov, ki uporabnikom omogoča večjo izbiro pri raziskovanju prilagoditev, ki jih ponuja odprti ekosistem telefona Samsung Galaxy.

Izbira v rokah uporabnikov
"V podjetju Samsung si nenehno prizadevamo, da bi bili naši uporabniki varni pred različnimi napadi. Z uvedbo aplikacije za samodejno blokiranje lahko uporabniki še naprej uživajo v prednostih našega odprtega ekosistema, saj so lahko povsem prepričani, da je njihova mobilna izkušnja zaščitena," je dejal Dr. Seungwon Shin, izvršni direktor in vodja skupine za varnost, oddelek Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. "Vedno si prizadevamo, da bi našim uporabnikom omogočili, da sami izberejo, kaj najbolj ustreza njihovim potrebam, namesto da mi odločamo v njihovem imenu in aplikacija za samodejno blokiranje ni nobena izjema."

Ena od funkcij aplikacije za samodejno blokiranje je preprečevanje nameščanja aplikacij iz nepooblaščenih virov , znano kot »sideloading«. Takšno namerno nameščanje aplikacij iz nepooblaščenih virov ima številne prednosti, na primer boljše prilagajanje in nadzor nad funkcionalnostjo naprave. Tisti, ki aplikacije večkrat nalagajo na takšen način, ne bodo občutili sprememb, saj je samodejno blokiranje privzeto izklopljeno. Tisti, ki nimajo navade nalaganja aplikacij iz zunanjih virov ali obsežnega prilagajanja naprave, si lahko z aktiviranjem samodejnega blokiranja zagotovijo dodatno varnost, saj tako zaustavijo porast napadov družbenega inženiringa, kot so prevare s klici (voice phishing), s katerim lahko napadalci uporabnike prepričajo, da namestijo škodljivo programsko opremo.

Aplikacija za samodejno blokiranje ima vrsto dodatnih možnosti nadzora, vključno z vklopom varnostnih pregledov aplikacij , ki pomagajo zaznati morebitno škodljivo programsko opremo ter preprečujejo škodljive ukaze in namestitev programske opreme prek kabla USB. To lahko pomaga zaščititi uporabnike v razmerah, ko ima nekdo fizični dostop do njihove naprave, na primer pri polnjenju telefona na letališču.

S to aplikacijo je posodobljena tudi zaščita aplikacij za sporočanje (Message Guard), ki zmanjšuje napade brez klika (Zero Click) ali neposredna slikovna sporočila v katerih se skriva zlonamerna koda. Sprva je bila uvedena za aplikacije za sporočanje podjetij Google in Samsung, zdaj pa lahko pomaga zaščititi uporabnike, ki uporabljajo priljubljene aplikacije tretjih oseb . Tako imajo uporabniki večjo izbiro glede aplikacij, ki jih lahko varno uporabljajo.

Pospeševanje napredka industrije z novimi varnostnimi standardi
Samsung postavlja temelje za varnejšo in zanesljivejšo mobilno izkušnjo za uporabnike telefonov Galaxy. Aplikacija za samodejno blokiranje je še korak dlje, saj združuje vrhunske varnostne standarde z izbiro uporabnika, da lahko uporabniki nadzorujejo svojo napravo po svojih željah. Kot najnovejša aplikacija, ki je dodana Samsung naboru inovacij na področju varnosti in zasebnosti, aplikacija za samodejno blokiranje še dodatno optimizira mobilno izkušnjo za uporabnike celotnega ekosistema Galaxy.

Aplikacija za samodejno blokiranje je zdaj na voljo na napravah Samsung Galaxy, ki so združljive z uporabniškim vmesnikom One UI 6.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki