marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Samsung predstavil aplikacijo za samodejno blokiranje (Auto Blocker)


13.11.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil aplikacijo za samodejno blokiranje (Auto Blocker), novo varnostno orodje za uporabnike telefonov Samsung Galaxy, ki je namenjeno zaščiti naprav na način, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu slogu.

Aplikacija za samodejno blokiranje, ki je bila nedavno predstavljena v uporabniškem vmesniku One UI 6, je del razširjenega nabora inovacij na področju varnosti in zasebnosti telefona Samsung Galaxy. Gre za paket dodatnih varnostnih ukrepov, ki uporabnikom omogoča večjo izbiro pri raziskovanju prilagoditev, ki jih ponuja odprti ekosistem telefona Samsung Galaxy.

Izbira v rokah uporabnikov
"V podjetju Samsung si nenehno prizadevamo, da bi bili naši uporabniki varni pred različnimi napadi. Z uvedbo aplikacije za samodejno blokiranje lahko uporabniki še naprej uživajo v prednostih našega odprtega ekosistema, saj so lahko povsem prepričani, da je njihova mobilna izkušnja zaščitena," je dejal Dr. Seungwon Shin, izvršni direktor in vodja skupine za varnost, oddelek Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. "Vedno si prizadevamo, da bi našim uporabnikom omogočili, da sami izberejo, kaj najbolj ustreza njihovim potrebam, namesto da mi odločamo v njihovem imenu in aplikacija za samodejno blokiranje ni nobena izjema."

Ena od funkcij aplikacije za samodejno blokiranje je preprečevanje nameščanja aplikacij iz nepooblaščenih virov , znano kot »sideloading«. Takšno namerno nameščanje aplikacij iz nepooblaščenih virov ima številne prednosti, na primer boljše prilagajanje in nadzor nad funkcionalnostjo naprave. Tisti, ki aplikacije večkrat nalagajo na takšen način, ne bodo občutili sprememb, saj je samodejno blokiranje privzeto izklopljeno. Tisti, ki nimajo navade nalaganja aplikacij iz zunanjih virov ali obsežnega prilagajanja naprave, si lahko z aktiviranjem samodejnega blokiranja zagotovijo dodatno varnost, saj tako zaustavijo porast napadov družbenega inženiringa, kot so prevare s klici (voice phishing), s katerim lahko napadalci uporabnike prepričajo, da namestijo škodljivo programsko opremo.

Aplikacija za samodejno blokiranje ima vrsto dodatnih možnosti nadzora, vključno z vklopom varnostnih pregledov aplikacij , ki pomagajo zaznati morebitno škodljivo programsko opremo ter preprečujejo škodljive ukaze in namestitev programske opreme prek kabla USB. To lahko pomaga zaščititi uporabnike v razmerah, ko ima nekdo fizični dostop do njihove naprave, na primer pri polnjenju telefona na letališču.

S to aplikacijo je posodobljena tudi zaščita aplikacij za sporočanje (Message Guard), ki zmanjšuje napade brez klika (Zero Click) ali neposredna slikovna sporočila v katerih se skriva zlonamerna koda. Sprva je bila uvedena za aplikacije za sporočanje podjetij Google in Samsung, zdaj pa lahko pomaga zaščititi uporabnike, ki uporabljajo priljubljene aplikacije tretjih oseb . Tako imajo uporabniki večjo izbiro glede aplikacij, ki jih lahko varno uporabljajo.

Pospeševanje napredka industrije z novimi varnostnimi standardi
Samsung postavlja temelje za varnejšo in zanesljivejšo mobilno izkušnjo za uporabnike telefonov Galaxy. Aplikacija za samodejno blokiranje je še korak dlje, saj združuje vrhunske varnostne standarde z izbiro uporabnika, da lahko uporabniki nadzorujejo svojo napravo po svojih željah. Kot najnovejša aplikacija, ki je dodana Samsung naboru inovacij na področju varnosti in zasebnosti, aplikacija za samodejno blokiranje še dodatno optimizira mobilno izkušnjo za uporabnike celotnega ekosistema Galaxy.

Aplikacija za samodejno blokiranje je zdaj na voljo na napravah Samsung Galaxy, ki so združljive z uporabniškim vmesnikom One UI 6.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki