marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Samsung dostavil 8 GB spominski vzorec


20.03.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Samsung je začel z dostavo primerkov 8 GB spominskih čipov glavnim elektronskim izdelovalcem.

Samsungove moviNAND spominske rešitve so sestavljene iz 50 nanometerskih, 16 GB NAND flash spominov, visoko hitrostnega MultiMediaCard (MMC) kontrolerja in povezanih sestavin. Shrani lahko do 2000 pesmi ali dovolj map za GPS pokritje celotnega zahodnega sveta. Kot dodatek, lahko je uporabljen s prenosnimi spominskimi karticami in pravzaprav dovoli virtualno neomejeno razširitev prostora.

Ker Samsungov moviNAND dovoljuje NAND flashu, da je v trenutku dostopen preko standardiziranega MMC vmesnika, lahko izdelovalci, ki uporabljajo novo spominsko rešitev, razvijejo mobilne telefone hitreje in ceneje.

Kljub dvojni kapaciteti in dvojni zmogljivosti v primerjavi s 4 GB verzijo, je Samsungov moviNAND 10 do 20 odstotkov manjši od ostalih na flashu temelječih spominskih kartičnih rešitev. Novi moviNAND tudi obdeluje podatke z 52 MB na sekundo, saj uporablja najhitrejši multimedijski kartični vmesnik.

Samsung načrtuje masovno proizvodnjo svojih 8 GB moviNAND čipov v drugem četrtletju tega leta. Samsung je tako razširil svojo ponudbo spominskih medijev od 512 MB pa vse do 8GB.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki