marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Samsung dostavil 8 GB spominski vzorec


20.03.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Samsung je začel z dostavo primerkov 8 GB spominskih čipov glavnim elektronskim izdelovalcem.

Samsungove moviNAND spominske rešitve so sestavljene iz 50 nanometerskih, 16 GB NAND flash spominov, visoko hitrostnega MultiMediaCard (MMC) kontrolerja in povezanih sestavin. Shrani lahko do 2000 pesmi ali dovolj map za GPS pokritje celotnega zahodnega sveta. Kot dodatek, lahko je uporabljen s prenosnimi spominskimi karticami in pravzaprav dovoli virtualno neomejeno razširitev prostora.

Ker Samsungov moviNAND dovoljuje NAND flashu, da je v trenutku dostopen preko standardiziranega MMC vmesnika, lahko izdelovalci, ki uporabljajo novo spominsko rešitev, razvijejo mobilne telefone hitreje in ceneje.

Kljub dvojni kapaciteti in dvojni zmogljivosti v primerjavi s 4 GB verzijo, je Samsungov moviNAND 10 do 20 odstotkov manjši od ostalih na flashu temelječih spominskih kartičnih rešitev. Novi moviNAND tudi obdeluje podatke z 52 MB na sekundo, saj uporablja najhitrejši multimedijski kartični vmesnik.

Samsung načrtuje masovno proizvodnjo svojih 8 GB moviNAND čipov v drugem četrtletju tega leta. Samsung je tako razširil svojo ponudbo spominskih medijev od 512 MB pa vse do 8GB.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki