marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Samsung je napovedal 50 MP senzor ISOCELL GNK


20.11.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je napovedal nov 50-milijonski senzor ISOCELL GNK, ki se ponaša z izboljšanimi zmogljivostmi snemanja videoposnetkov in širšim dinamičnim razponom pri fotografijah. Senzor je neposredni naslednik senzorja ISOCELL GN1 s 50 MP, ki ga pogosto uporabljajo drugi OEM proizvajalci in tudi Samsung.

GNK je po specifikacijah enak GN1. Slikovni senzor s 50 MP je velik 1/1,3 palca in ima 1,2 µm slikovnih pik. Za izboljšanje zmogljivosti senzorja pa je podjetje uporabilo druge pametne rešitve. Samodejno ostrenje Dual Pixel Pro na primer zagotavlja ostre fotografije premikajočih se predmetov, saj je čas ostrenja močno izboljšan.

Poleg tega lahko senzor zajame slike z dinamičnim razponom do 120 dB, v načinu Pro pa lahko GNK zajame 14-bitne slike RAW. Da bi dosegel tako širok dinamični razpon, GNK deluje v treh različnih načinih ISO, ki prav tako pomagajo zmanjšati artefakte gibanja.

Kar zadeva snemanje videoposnetkov, lahko senzor obdela videoposnetke 8K s 30 sličicami na sekundo, ne da bi pri tem izgubil preveč vidnega polja. Podprti so tudi videoposnetki HDR in posnetki FHD pri 240 sličicah na sekundo.

Samsung ni razkril, kateri telefoni bodo prvi dobili nov senzor, vendar bomo prve telefone z ISOCELL GNK verjetno videli prihodnje leto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki