marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Samsung je napovedal 50 MP senzor ISOCELL GNK


20.11.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je napovedal nov 50-milijonski senzor ISOCELL GNK, ki se ponaša z izboljšanimi zmogljivostmi snemanja videoposnetkov in širšim dinamičnim razponom pri fotografijah. Senzor je neposredni naslednik senzorja ISOCELL GN1 s 50 MP, ki ga pogosto uporabljajo drugi OEM proizvajalci in tudi Samsung.

GNK je po specifikacijah enak GN1. Slikovni senzor s 50 MP je velik 1/1,3 palca in ima 1,2 µm slikovnih pik. Za izboljšanje zmogljivosti senzorja pa je podjetje uporabilo druge pametne rešitve. Samodejno ostrenje Dual Pixel Pro na primer zagotavlja ostre fotografije premikajočih se predmetov, saj je čas ostrenja močno izboljšan.

Poleg tega lahko senzor zajame slike z dinamičnim razponom do 120 dB, v načinu Pro pa lahko GNK zajame 14-bitne slike RAW. Da bi dosegel tako širok dinamični razpon, GNK deluje v treh različnih načinih ISO, ki prav tako pomagajo zmanjšati artefakte gibanja.

Kar zadeva snemanje videoposnetkov, lahko senzor obdela videoposnetke 8K s 30 sličicami na sekundo, ne da bi pri tem izgubil preveč vidnega polja. Podprti so tudi videoposnetki HDR in posnetki FHD pri 240 sličicah na sekundo.

Samsung ni razkril, kateri telefoni bodo prvi dobili nov senzor, vendar bomo prve telefone z ISOCELL GNK verjetno videli prihodnje leto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki