marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

S tresenjem do polne baterije


13.12.2007
Objavil: Dušan Kodila

Dandanes ni nič nenavadnega, da ročne ure za svoje delovanje ne potrebujejo baterije, saj zadostujejo že manjši premiki roke (spomnimo se na ure fizike in poglavja o kinetični energiji), da jo oskrbijo s potrebno energijo. Tako je tudi ameriško podjetje M2E Power predstavilo patent polnilne baterije za mobilne telefone, katera se polni preko tresljajev.

Kinetična energija tako preko tresljajev, premikov roke generira elektriko, katera bi služila za napajanje mobilnih telefonov. Enak princip uporabe kinetične energije za napajanje poznamo pri izdelovalcu ročnih ur Seiko.

Pri podjetju M2E Power so prav tako mnenja, da bi njihov »polnilnik« podaljšal življenjsko dobo baterije naprave tudi do sedemkrat, napram navadnim baterijam mobilnikov. Tudi potrebni materiali za izdelavo baterij že obstajajo in niso dražji kakor za Li-ion baterije, obenem pa vsebujejo 30 do 40 odstotkov manj težkih kovin.

»Naš cilj je izdelati napravo, ki se napaja oz. polni sama ter jo ponuditi končnim kupcem.« Je povedal predstavnik podjetja M2E Power. Razvoj bo trajal še kaki dve leti, tako da lahko na prve izdelke z vgrajenimi mini generatorji čakamo vse do leta 2010.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki