marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

S storitvami v oblaku po meri do večje konkurenčnosti


24.05.2012
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft je v okviru NT konference 2012 predstavil, kako lahko slovenska mala in srednje velika podjetja uporabijo storitve v računalniškem oblaku za okrepitev konkurenčnosti in dvig učinkovitosti poslovanja.

Mala in srednje velika podjetja predstavljajo veliko večino slovenskega gospodarstva, s storitvami v oblaku Microsoft Office 365 pa so jim prvič dosegljive najnaprednejše poslovne rešitve za komunikacije in sodelovanje zaposlenih. Na dogodku v Portorožu je svoje izkušnje z uvedbo in uporabo storitev Office 365 predstavilo družinsko podjetje Pekarna Pečjak, kjer jih uporablja že približno 50 uporabnikov. V Pekarni Pečjak so se za prehod odločili predvsem zaradi nižjih stroškov za informacijske tehnologije in učinkovitejšega dela zaposlenih v celotni prodajni mreži.

Andrej Kunej, Microsoft Slovenija:
»Prehod na storitve v računalniškem oblaku je izredno pomemben za konkurenčnost malih in srednjih podjetij. Z zbirko Office 365 so jim prvič na voljo vrhunske poslovne rešitve, ki so jim bile prej težje dosegljive, so pa ključne za učinkovito delo in hitro odzivanje na spremembe na trgu. Verjamemo, da bodo manjša podjetja, ki se bodo za prehod v oblak odločila prej, uspešnejša v tekmi za stranke – tudi ko se bodo soočala z večjimi tekmeci.«

Slovenska podjetja prehajajo na Office 365
Microsoft Office 365 je zbirka najsodobnejših poslovnih storitev za komunikacije, sodelovanje in storilnost zaposlenih. Združuje spletne različice poznanih in uveljavljenih Microsoftovih izdelkov Exchange, SharePoint in Lync ter programski paket Office. Vse storitve si lahko podjetja prilagodijo po meri glede na lastne potrebe in zahteve zaposlenih ter izberejo samo tiste, ki jih dejansko potrebujejo. Zaradi visoke prilagodljivosti je zbirka Office 365 primerna tako za najmanjša podjetja in samostojne podjetnike kot tudi največje svetovne korporacije. Slovenskim uporabnikom je v obliki brezplačnega preizkusa na voljo od lanskega decembra.

Za preizkus ali uvedbo so se že odločila mnoga slovenska podjetja, med doslej predstavljenimi projekti prehoda na računalništvo v oblaku pa tako v Sloveniji kot tudi v regiji Srednje in Vzhodne Evrope izstopa konec marca sklenjen dogovor s Poslovnim sistemom Mercator. V Mercatorju bo storitve Office 365 uporabljalo več kot 6000 zaposlenih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Črni gori.

Prednosti za mala in srednje velika podjetja
Zaradi priložnosti, da ob nižjih stroških za informacijske tehnologije zaposlenim ponudijo najnaprednejša informacijska orodja, ki so jim bila prej zaradi omejenih finančnih in kadrovskih virov težje dosegljiva, pa se za Office 365 odloča tudi vse več malih in srednje velikih podjetij. Med njimi je Pekarna Pečjak, družinsko podjetje, ki sodi med vodilne slovenske proizvajalce zamrznjenih izdelkov.

»Zaupamo v Microsoftove izdelke in tako smo se zaradi obetov, da zmanjšamo stroške za informacijske tehnologije in bolje poskrbimo za učinkovito delo svojih zaposlenih v prodajni mreži po celi Sloveniji, odločili za preizkus storitev Office 365,« je odločitev za storitve Office 365 pojasnil Silvo Pečjak, direktor Pekarne Pečjak.

S prehodom na Office 365 so v Pečjaku brez nakupov in nameščanja dodatne opreme nadomestili dosedanji e-poštni strežnik, ki ni več zadovoljeval njihovih potreb. Prav tako bodo bolje poskrbeli za sodelovanje zaposlenih in učinkovito izmenjavo dokumentov prek storitve SharePoint Online ter zaposlenim na vseh poslovnih lokacijah po Sloveniji ponudili najsodobnejša komunikacijska orodja s storitvijo Lync Online. S plačevanjem za storitve Office 365 glede na število uporabnikov bodo lahko izkoristili tudi večjo prilagodljivost in napovedljivost stroškov za informacijske tehnologije.

Office 365 nudi pomembne prednosti za podjetja, ki poslujejo na več lokacijah, kot je Pekarna Pečjak, saj je storitve mogoče uporabljati na skoraj vseh napravah, vključno s pametnimi telefoni, in kjer koli je na voljo internetna povezava. Ob tem je prek storitve SharePoint Online mogoče poskrbeti, da se pomembni poslovni podatki in dokumenti shranjujejo na enotnem mestu, kjer so v vsakem trenutku na voljo vsem zaposlenim, ki jih potrebujejo za svoje delo.

Ob nižjih stroških in večji učinkovitosti dela zaposlenih pa so v Pečjaku s prehodom na Office 365 pomembno izboljšali tudi varnost podatkov in dokumentov, saj Microsoft storitve zagotavlja s pomočjo omrežja najsodobnejših podatkovnih centrov. Ti podatkovni centri so od samega začetka zasnovani za varovanje podatkov pred vsemi grožnjami, vključno z naravnimi nesrečami in nepooblaščenim dostopom.

Hitra uvedba in podpora Microsoftovih partnerjev
Storitve Office 365 je mogoče uvesti izredno hitro, saj ni treba kupovati in nameščati dodatne strojne opreme. Pri uvedbi so se v Pekarni Pečjak naslonili na Microsoftovega partnerja, podjetje Adacta, ki je sicer vodilni partner za uvedbo Microsoftovih poslovnih informacijskih rešitev Dynamics v regiji.

»Zbirka O365 je za nas priložnost, da lahko svojim strankam ponudnimo še bolj celovito in poslovno usmerjeno storitev, ki jo lahko skozi čas učinkovito prilagajajo svojim potrebam. Menimo, da je Office 365 še posebej pomemben za Slovenijo, saj manjšim in srednje velikim podjetjem omogoča, da brez večjih investicij in fiksnih stroškov dvignejo zrelost svojih poslovnih procesov in povečajo konkurenčnost,« je povedal Aleš Zajc, direktor prodaje in poslovnega razvoja pri Adacti.

Kaj je Office 365?
Office 365 je zbirka poslovnih storitev v računalniškem oblaku, s katero podjetja vseh velikosti hitro pridobijo dostop do nepogrešljivih Microsoftovih poslovnih orodij za komuniciranje, sodelovanje in storilnost zaposlenih.

Office 365 sestavljajo storitve:
· Exchange Online, ki organizacijam nudi prednosti sodobnega e-poštnega strežnika Exchange Server 2010 brez stroškov in dela, ki so sicer značilni za lastništvo lastnega strežnika.
· SharePoint Online, ki prek spletnih strani za sodelovanje olajša izmenjavo dokumentov in skupinsko delo.
· Lync Online, komunikacijska storitev za takojšnje sporočanje (IM), avdio in video klice, spletne konference in informacije o prisotnosti (razpoložljivosti) potencialnega sogovornika.
· Office Web Apps, spletne različice nekaterih najbolj znanih aplikacij Office, kot so Word, Excel, PowerPoint in OneNote.
· Office Professional Plus, najnovejše namizne aplikacije Office za letno ali mesečno naročnino.

Brezplačen preizkus zbirke je na voljo na spletni strani www.office365.si.

Fotografske utrinke z letošnje NT konference si lahko ogledate v našem albumu ali na naši Facebook strani.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki