marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

ROAD S101 Linux – Nokia "killer"?


28.08.2006
Objavil: Mojca Giacomelli

Nemško podjetje ROAD (Remote Office Access Device) je pred kratkim predstavilo zanimiv model pametnega telefona, ki takoj spominja na nokiinega komunikatorja 9500. Pa vendarle se od njega razlikuje v bistvenem – jedru delovanja mobilnika, operacijskem sistemu. Model ROAD S101 namreč poganja operacijski sistem Linux.

Mobilnik je dobro opremljen. Na zunanji strani je tako majhen zaslon, namenjen podpori klicem (102 x 65 pik), notranji pa se ponaša z ločljivostjo 640 x 240 pik in je občutljiv na dotik. Dodana je 2 MP kamera. Od povezljivosti so mu dodali EDGE, modri zob, intrardečo povezavo ter Wi-Fi. Za povečanje pomnilnika je na voljo razširitveno mesto tipa SD (Secure Digital). Baterija naj bi zdržala do pet ur aktivnega dela z mobilnikom.

Programska oprema je obsežna – popoln osebni organizator s podporo sporočanju, predvajalnik glasbenih in video datotek, pregledovalnik Office dokumentov, brskalnik, ipd.

Popoln pametni telefon torej? Za razliko od tekmeca (Nokia Communicator 9500) so mu dodali tudi opozarjanje na klic s tresenjem, od njega pa je tudi nekaj manjši in lažji. Poganja pa ga Intelov procesor Xscale PXA 263 s 400 MHz, vgradili pa so 128 MB RAM-a in 64 MB Flash pomnilnika.

Popolne tehnične specifikacije pa na strani proizvajalca ---> http://www.road-gmbh.de/en/produkte/index_01.html.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki