marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

RIMM toži Samsung zaradi zlorabe v primeru BlackJack


22.12.2006
Objavil: Klemen Sterle

Izdelovalec BlueBerry mobilnikov toži Samsung zaradi njihovega pametnega telefona z imenom BlackJack, obtožujoč ga, da krši določila blagovne znamke.

Tožbo je bila sprožena s strani Družbe Research in Motion (RIMM) na ameriškem okrožnem sodišču za Centralno Kalifornijo zaradi imena BlackJack, ki ga je Samsung uporabil v povezavi s pametnim telefonom, ter s tem povezano nepošteno konkurenco in škodenje blagovni znamki.

BlackJack je bil predstavljen prejšnji mesec v ZDA s strani Cingular Wireless, ki je kot nalašč tudi BlackBerryev največji dobavitelj za njihove naprave in e-poštne storitve. Kot kaže naraščajoče število naprednih mobilnikov, BlackJack poseduje polno querty tipkovnico, za lažje pisanje sporočil. Koncept je jasno populariziral ravno BlackBerry.

Samsungov predstavnik za javnost je dejal, da korejsko podjetje ne komentira tožbe. Cingular Wireless je prav tkao zavrnil komentar glede tožbe, ter dodal, da bo nadaljeval s prodajo obeh naprav.

Samsung je predstavil napravo zelo podobno BlackBerryju že zgodaj to leto v Veliki Britaniji s pomočjo Vodafone skupine, vendar pod drugim imenom - i600.
Friday piše, da v RIMMu namigujejo na to, da povsod drugje drugo ime ni nikakršno naključje, saj je tam BlackBerry manj popularen. Kjer pa je bolj popularen pa so uporabili ime BlackJack.

"BlackJack je bil razvit posebej za ameriški trg" pravi Kim Titus, samsungov predstavnik za javnost. Drugje sta si napravi podobni, vendar imata različno funkcionalnost. Čeprav praktično identična v obliki in velikosti, so razlike med i600 in BlackJackom. Za primer: i600 je opremljen z dvojno kamero - zunanjo in notranjo, BlackJack ima le eno.

RIMM-ova tožba prav tako navaja, da je Samsung izbral ime BlackJack, da bi pridobil prednost pred nedavnim izidom BlackBerryeve naprave z imenom Pearl, ki je podobno majhna in črna po barvi.

Splošen pregled pametnega telefona BlackJack nam pokaže, da je zelo podoben RIM-ovemu BlackBerry Pearl pametnemu telefonu pravi tožba, nič pa, da sta si ti dve napravi zelo blizu po teži in dimenzijah.

Pravniki se prav tako prepirajo o tem, da je Samsung odobril nacionalno Cingularjevo reklamo za BlackJackovo kampanjo. Oglas naj bi temeljil na oblikovnih podobnostih s Pearlom in s tem vnašal zmedo kateri produkt je kateri, ter kaj kupiti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki