marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

RIMM toži Samsung zaradi zlorabe v primeru BlackJack


22.12.2006
Objavil: Klemen Sterle

Izdelovalec BlueBerry mobilnikov toži Samsung zaradi njihovega pametnega telefona z imenom BlackJack, obtožujoč ga, da krši določila blagovne znamke.

Tožbo je bila sprožena s strani Družbe Research in Motion (RIMM) na ameriškem okrožnem sodišču za Centralno Kalifornijo zaradi imena BlackJack, ki ga je Samsung uporabil v povezavi s pametnim telefonom, ter s tem povezano nepošteno konkurenco in škodenje blagovni znamki.

BlackJack je bil predstavljen prejšnji mesec v ZDA s strani Cingular Wireless, ki je kot nalašč tudi BlackBerryev največji dobavitelj za njihove naprave in e-poštne storitve. Kot kaže naraščajoče število naprednih mobilnikov, BlackJack poseduje polno querty tipkovnico, za lažje pisanje sporočil. Koncept je jasno populariziral ravno BlackBerry.

Samsungov predstavnik za javnost je dejal, da korejsko podjetje ne komentira tožbe. Cingular Wireless je prav tkao zavrnil komentar glede tožbe, ter dodal, da bo nadaljeval s prodajo obeh naprav.

Samsung je predstavil napravo zelo podobno BlackBerryju že zgodaj to leto v Veliki Britaniji s pomočjo Vodafone skupine, vendar pod drugim imenom - i600.
Friday piše, da v RIMMu namigujejo na to, da povsod drugje drugo ime ni nikakršno naključje, saj je tam BlackBerry manj popularen. Kjer pa je bolj popularen pa so uporabili ime BlackJack.

"BlackJack je bil razvit posebej za ameriški trg" pravi Kim Titus, samsungov predstavnik za javnost. Drugje sta si napravi podobni, vendar imata različno funkcionalnost. Čeprav praktično identična v obliki in velikosti, so razlike med i600 in BlackJackom. Za primer: i600 je opremljen z dvojno kamero - zunanjo in notranjo, BlackJack ima le eno.

RIMM-ova tožba prav tako navaja, da je Samsung izbral ime BlackJack, da bi pridobil prednost pred nedavnim izidom BlackBerryeve naprave z imenom Pearl, ki je podobno majhna in črna po barvi.

Splošen pregled pametnega telefona BlackJack nam pokaže, da je zelo podoben RIM-ovemu BlackBerry Pearl pametnemu telefonu pravi tožba, nič pa, da sta si ti dve napravi zelo blizu po teži in dimenzijah.

Pravniki se prav tako prepirajo o tem, da je Samsung odobril nacionalno Cingularjevo reklamo za BlackJackovo kampanjo. Oglas naj bi temeljil na oblikovnih podobnostih s Pearlom in s tem vnašal zmedo kateri produkt je kateri, ter kaj kupiti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki