marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

slikaHuawei pričakuje manj naročil za serijo Mate 40
09.09.2020

Huawei bo serijo Mate 40 predvidoma predstavil v prihajajočih tednih, če se bodo pri podjetju držali časovnice iz preteklih let. Še pred predstavitvijo pa iz Tajvana že prihajajo napovedi, da so pri podjetju naročili 30 odstotkov manj komponent, kar nakazuje na upad zanimanja s strani potrošnikov.

članki

Rešitev Samsung Smart VoLTE je prejela nagrado za najboljšo rešitev s področja novih mobilnih tehnologij


05.11.2012
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, ponudnik naprednih omrežnih rešitev, sporoča, da je rešitev Smart VoLTE na mednarodni konferenci 4G World v Chicagu prejela nagrado “Best Solution for Spectrum Optimization” za eno najboljših rešitev s področja tehnologij mobilnih omrežij nove generacije.

Samsungova nova tržna rešitev Smart VoLTE omogoča učinkovito optimizacijo frekvenčnega spektra za glasovne storitve VoLTE ter podatkovni prenos v mobilnih omrežjih. To dosega z inovativnim pristopom k dodeljevanju in razdeljevanju virov mobilnega omrežja, s čimer skrbi za visoko kakovost pogovorov in zanesljive mobilne povezave. Rešitev omogoča kakovostne klice in povezave tudi v primeru velikega števila mobilnih uporabnikov, ki hkrati opravljajo večje število glasovnih klicev. Od predhodnih rešitev lahko v istem frekvenčnem spektru sprejme kar do 75 odstotkov več mobilnih uporabnikov.

Smart VoLTE naslavlja glavni izziv uvajanja storitev VoLTE v sodobna omrežja, in sicer, kako obdržati stabilno in kakovostno glasovno povezavo ob različnih motnjah v (pre)zasedenih mobilnih omrežjih. Rešitev ima vgrajen sistem, ki se zaveda potencialnih motenj, jih zna predvideti in posledično mnogo natančneje dodeljuje omrežne vire govornim storitvam ter sprošča potrebno kapaciteto za podatkovne prenose. Vse to odlično deluje tudi takrat, ko je v mobilnem omrežju zelo veliko aktivnih uporabnikov. Samsungova tehnologija zna izbrati in uporabljati več omrežnih celic hkrati ter »ignorirati« moteče celice, s čimer olajša nudenje storitev glasovnih klicev, izboljša zmogljivosti celic mobilnega omrežja ter ohranja visoko kakovost pogovora.

Rešitev Smart VoLTE močno poviša učinkovitost mobilnega omrežja in njegovih virov, saj lahko upravlja z več sto omrežnimi celicami naenkrat. Bistveno je izboljšano tudi preklapljanje uporabnikov in podatkov med posameznimi mobilnimi celicami. Rešitev odlikuje kar 99,5-odstotna zanesljivost preklopov, kar pomeni, da imajo uporabniki na voljo najbolj kakovostno komunikacijsko storitev VoLTE. Tehnologijo Smart VoLTE Samsung že uporablja v mobilnih omrežjih korejskih mobilnih operaterjev SK Telecom in LG U+, do konca leta pa načrtuje pomembne implementacije po vsem svetu.

“Izjemno smo ponosni na prejeto nagrado, saj gre za prestižno nagrado in priznanje našim prizadevanjem za razvoj omrežij LTE. Smart VoLTE, ki gradi na naših rešitvah za omrežja Smart LTE, prinaša izjemno optimizacijo omrežnih virov za glasovne storitve ter operaterjem omogoča višjo učinkovitost in izkoristek mobilnih omrežij. Prvi rezultati dejanskih implementacij kažejo, da je Samsung ustvaril najbolj učinkovite in napredne rešitve za mobilna omrežja LTE, ki temeljijo na konceptih telekomunikacij ter IT,” je povedal Youngky Kim, izvršni podpredsednik in generalni direktor oddelka telekomunikacijskih sistemov v podjetju Samsung Electronics.

“Nagrada za najboljšo rešitev na področju mobilnih omrežij 4G gre v roke najboljše inovacije. Kandidatov za letošnjo nagrado je bilo veliko, zato Samsungu čestitamo za izreden dosežek na področju razvoja rešitev in storitev Smart VoLTE,” je povedal Joe Braue, direktor konference 4G World.

Samsungove rešitve LTE gradijo na 35-letnih izkušnjah na področju razvoja in komercializacije nekaterih najbolj priljubljenih komunikacijskih storitev na svetu. Bogate praktične izkušnje s tehnologijo OFDMA so Samsungu omogočile uspešno sodelovanje s številnimi mobilnimi operaterji po svetu, vključno s Sprint in MetroPCS v ZDA, KDDI na Japonskem, Mobily v Savdski Arabiji ter Three v Veliki Britaniji. Samsung je vsem naštetim pomagal implementirati najsodobnejše rešitve za mobilna omrežja 4G.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki