marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Rentengenske slike na pametnih telefonih


25.07.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Naslednjič, ko boste pri zdravniku, se nikakor ne ustrašite. Zdravnik bo namesto na velikem rentgenskem zaslonu gledal le v svoj dlančnik (ali pametni telefon), ki premore povsem novo tehnologijo.

Tehnologija, ki se skriva pod imenom ICIS PocketPACS, je aplikacija, ki omogoča pregledovanje slik z vseh možnih shranjevalno-komunikacijskih naprav PACS. ICIS pošlje sliko na vaš pametni telefon ali dlančnik preko brezvrvičnega interneta ali preko zelo hitrega mobilnega omrežja. Sistem prikaže vse možne rentgenske slike.

"Dandanes je vsak zdravnik zelo poučen o mobilnih napravah," je povedal direktor družbe GCQ Cleve Adams in dodal: "Zdravniki so vedno na cesti, v pisarni, v bolnišnici. Tudi, ko so na enem mestu, so še vedno v pogonu. Tako da potrebujejo kjerkoli, kadarkoli in seveda na dosegu roke vse možne informacije o njihovih pacientih. Naša programska oprema ICIS PocketPACS ponuja vse to in še več."

Omenjena programska oprema ponuja tudi številne vpoglede, kot so približevanje, rotiranje, vrtenje izsekov in ostale napredne funkcije. Sistem bo prikazal vse slike preko celega zaslona in v največji možni ločljivosti, ki jo naprava podpira. V večini situacij programska oprema prikaže kvalitetne slike diagnostike za ocenjevanje in triažo pacienta.

ICIS PocketPACS programska oprema je integrirana večinoma z vsemi sistemi PACS ali DICOM, vključno s sistemi družb Kodak, GE Healthcare in Agfa. Oprema je lahko uporabljena tudi v namene elektronskih zdravniških zapisov, opreme za opazovanje, za zapiske fiziatra in tako naprej.

Zadeva bo na voljo oktobra 2006.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki