marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

2005 - rekordno leto mobilnih telefonov?


23.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Najnovejše raziskave napovedujejo več kot 380 milijonov novih naročnikov po svetu. Že leto 2004 je bilo rekordno z več kot 335 milijoni, vendar pa bo rast v letu 2005 po zadnjih predvidevanjih presegla to raven za 16 odstotkov.

Ta "fenomenalna rast" je ključ razvijanja trgov in nikakor ni kompenzacija padcov zrelejših trgov, kjer je veliko operaterjev lahko računalo na nov nišni segment, kot naprimer skupina do 14 let.

V obeh primerih je trdno razmerje rasti pripisljivo obstoječim strankam, ki se še dodano vežejo. Trend, pri katerem je v krajšem času malo znakov o ustavljanju prodaje.

Pri znižanju naročnin v hitro rastočih trgih (Nigerija ali Mehika) se pričakuje vpliv na kratkoročno rast.

Številne kratkoročne tržne promocije operaterjev po svetu tudi pripomorejo k povečanju naročnikov. Nekateri operaterji ponujajo praktično brezplačne SIM kartice v predplačniškem oddelku, kdor pač podpiše za prijatelje ali družino.

Napoveduje se upočasnitev v letu 2006. Divja rast po večjih trgih, kot je Rusija, naj bi se umirila.

Za industrijo je dolgoročni pogled pozitiven. To je posledica upadanja cen mobilnikov in utrjenih operaterjev, ki vodijo k nadaljnim investiranjem in širjenjem mobilnih storitev na manj naseljena področja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki