marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

2005 - rekordno leto mobilnih telefonov?


23.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Najnovejše raziskave napovedujejo več kot 380 milijonov novih naročnikov po svetu. Že leto 2004 je bilo rekordno z več kot 335 milijoni, vendar pa bo rast v letu 2005 po zadnjih predvidevanjih presegla to raven za 16 odstotkov.

Ta "fenomenalna rast" je ključ razvijanja trgov in nikakor ni kompenzacija padcov zrelejših trgov, kjer je veliko operaterjev lahko računalo na nov nišni segment, kot naprimer skupina do 14 let.

V obeh primerih je trdno razmerje rasti pripisljivo obstoječim strankam, ki se še dodano vežejo. Trend, pri katerem je v krajšem času malo znakov o ustavljanju prodaje.

Pri znižanju naročnin v hitro rastočih trgih (Nigerija ali Mehika) se pričakuje vpliv na kratkoročno rast.

Številne kratkoročne tržne promocije operaterjev po svetu tudi pripomorejo k povečanju naročnikov. Nekateri operaterji ponujajo praktično brezplačne SIM kartice v predplačniškem oddelku, kdor pač podpiše za prijatelje ali družino.

Napoveduje se upočasnitev v letu 2006. Divja rast po večjih trgih, kot je Rusija, naj bi se umirila.

Za industrijo je dolgoročni pogled pozitiven. To je posledica upadanja cen mobilnikov in utrjenih operaterjev, ki vodijo k nadaljnim investiranjem in širjenjem mobilnih storitev na manj naseljena področja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki