marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Zaslužite z recikliranjem starega telefona


27.05.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Torej, imate popolnoma nov mobilnik z Windows mobile OS. Kaj boste storili s staro neuporabno nokio? Seveda jo lahko preprosto vržete stran. Ali pa jo lahko uporabite kot podstavek za kuhinjska vrata. Kakorkoli pa, bi vam bilo všeč, da dobite nekaj tolarjev za njo?

No, nova družba po imenu Envirofone.com ponuja odkup mobilnikov. Odklikajte na njihovo spletno stran, izberite kakšen tip telefona imate, ki bi se ga radi znebili in potem, ko izveste, koliko denarja dobite zanj, ga preprosto zapakirajte in napišite "BREZPLAČNA POŠTNINA ENVIROFONE". Če pa slučajno delate v mobilnem podjetju in imate poln predal mobilnikov, pa lahko naročite po želji veliko zalogo brezplačnih ovojnic omenjene družbe.

Pri družbi Envirofone bodo sprva preverili, če telefon deluje, ima baterijo in pomnilniško kartico (če jo sploh ima) in pa še, če so telefoni angleških specifikacij. Lahko poizkusite srečo in pošljete mobilnik z nekaj kozmetičnimi napakami, kot so rahle praske. Nakar dobite plačilo v gotovini, v Argos bonih ali dobroimetje na "eKartico", katero dobite, ko pošljete prvi mobilnik. Kartica služi za nakup izdelkov v eni izmed Argos trgovin v Angliji. Vsekakor pa si je vredno zapomniti, da dobite več denarja, če izberete Argos bone. V primeru stare nokie 6310i dobite 23,97 funtov gotovine, z boni pa 27,56 funtov.

Mobilniki, ki jih dobi družba Envirofone, so velikokrat še vedno uporabljeni na raznih lokacijah po svetu, kjer še vedno potrebujejo kakršenkoli mobilnik. Omenjene lokacije imajo v večini slabo infrastrukturo, kar še poveča potrebo po mobilni telefoniji. Če pa mobilniki niso več uporabni pa jih reciklirajo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki