marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

članki

re:do z jasnim ciljem navdušuje uporabnike, sedaj tri mesece brezplačno


21.12.2023
Objavil: Dare Gliha

Mobilni operater re:do si je zadal jasen cilj spremeniti ponudbo mobilnih storitev v Sloveniji. Kar so naredili, ni naredil še nihče: omogočiti hitro in preprosto urejanje čisto vsega v mobilni aplikaciji. Potrebujete zgolj pet minut, da se naročite na storitev, prenesete elektronsko obliko kartice SIM (eSIM) na pametni telefon in sprožite prvi klic, torej ni potrebe po čakanju na fizično kartico.

Še so takšni, a jih je vse manj. Če menite, da je elektronsko kartico težko uporabiti, se motite. Postopek je preprost in predvsem odlično voden, tako da ga zlahka izvede vsak. Brez izjeme. Enako preprost in hiter je tudi preklic naročnine, za kar menijo, da kot zadovoljen uporabnik nikdar ne boste potrebovali. Sicer pa, kaj bi govorili. Dva tedna brezplačnega preizkusa bo dovolj, da se o revolucionarnosti ponudbe re:do prepričate sami.

Od preprostosti do preglednosti in brezskrbnosti

Poleg preprostosti, re:do kot zelo pomembno vrlino zagovarja preglednost. Od uporabnikov ne pričakuje podrobnega pregleda ponudbe in tehtanja med paketi, kajti nudijo samo enega. Toda ta je zasnovan tako, da je primeren za vse oziroma da nihče nanj ne bo imel pripomb. Kako naj bi jih imel, ko mu paket mesečno nudi neomejene klice, sporočila in podatke v Sloveniji. Tako ni bojazni, da bi zmanjkalo količin, kar prinaša dodatno brezskrbnost. Za vnaprej znano ceno 15 evrov mesečno. Je to veliko, malo ali optimalno? Prepričani smo o zadnjem, kajti tekmeci na trgu drastično omejijo hitrosti prenosa podatkov, ko prenesete več podatkov, kot operater misli, da jih potrebujete ali pa so naročniški paketi občutno dražji. Na oboje morate biti pazljivi in natančno prebrati pogoje uporabe storitve in preračunati, ali se mamljive cene v prvem letu dolgoročno splačajo.

Z re:do do treh mesecev brezplačne naročnine

Postalo je običajno, da operaterji prvo leto nudijo močno znižano mesečno naročnino, nakar jo v naslednjem letu dvignejo na veliko višjo običajno raven. Tako rahlo zameglijo visoke cene mesečnih naročnin. Šele ko izračunate mesečno strošek za dobo dveh let, upoštevajoč nižjo ceno v prvem letu, in višjo v drugem, ugotovile, da v večini primerov preseže mesečno naročnino na paket re:do. Kljub temu ne spijo na lovorikah. Meseca decembra se vam splača izkoristiti tri mesece brezplačne naročnine, s čimer se povprečna mesečna naročnina v dveh letih zniža celo na 13,13 evra. In to brez vezave. Kot vse ostalo, je pregledna, razumljiva in preprosta tudi ta ponudba. Podrobnosti o njej najdete na povezavi.

Še bolj kot doma je cenovna preglednost pomembna v tujini. Sploh v državah, kjer je mobilno gostovanje še vedno drago. re:do nudi dva pregledna načina. Naložite dobroimetje, nato pa v tujini storitve plačujete iz njega ali zakupite mednarodno opcijo. Ko dobroimetja zmanjka, se ustavi tudi poraba. Strošek dodatno omejite, če nastavite še limit porabe. Tako se ne more zgoditi, da bi po prihodu iz tujine prejeli račun z vrtoglavo vsoto. re:do in preglednost gresta z roko v roki. Prepričani ste lahko, da vas nikoli ne bo doletelo nepričakovano presenečenja, saj se o vsem odločata sami in vnaprej.

24-urna pomoč

Kljub temu da je aplikacija intuitivna in preprosta za uporabo, je v njej 24 ur na dan in vse dni v letu na voljo tudi prijazna pomoč. Pomoč nudijo člani ekipe in le poredko zunanji partnerji, kar v praksi pomeni, da boste vedno prejeli uporaben odgovor. Ker pa gre komunikacija preko aplikacije, ni potrebe, da vsakih znova delite svojih osebnih podatkov, se predstavljate in vsakič znova opisujete težave.

Ker živimo v času draginje, je odločitev za pravega operaterje mobilnih storitev, način, kako privarčevati dodaten evro. Koliko, je odvisno od trenutnega mesečnega stroška za mobilne komunikacije. Veste, kolikšen je, torej zlahka privarčujete razliko med ceno paketa re:do in ceno obstoječega paketa.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki