marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKuo: iPhone 15 Pro Max bo postal Ultra
23.09.2022

Čeprav je bila serija iPhone 14 šele predstavljena, pa se že pojavljajo govorice o naslednikih. In nekaj zanimivih govoric z nami že delita priljubljena analitika za jabolčne izdelke, Ming Chi Kuo in Mark Gurman.

slikaNapovedana različica USB4 2.0, ki omogoča pasovno širino 80 Gb/s
21.09.2022

Skupina USB Promoter Group je objavila nov standard USB4 različice 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 80 Gb/s, kar je dvakrat več kot prejšnja različica istega protokola.

slikaRazvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play
19.09.2022

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

slikaTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
16.09.2022

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGallery imenovala za »vzhajajočo zvezdo«.

slikaEU želi, da bi bile mobilne naprave trajnejše in lažje popravljive
14.09.2022

Evropska komisija bo v novem osnutku predloga preučila možnost, da bi proizvajalce pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prisilila, da svoje naprave naredijo vzdržljivejše in lažje zamenljive. Cilj tega predloga je omejiti e-odpadke, in če bo sprejet, bo po besedah komisije zmanjšal količino odpadnega ogljika, ki je enakovredna 5 milijonom avtomobilov na cestah.

članki

Razvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play


19.09.2022
Objavil: Dare Gliha

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

S programom se lahko razvijalci aplikacij za Android, ki niso namenjene igranju, registrirajo in ponudijo alternativni način zaračunavanja, tako da jim ni treba vedno uporabljati zaračunavanja prek storitve Google Play. Alternativna metoda zaračunavanja mora biti skladna s standardi za varnost plačilnih informacij PCI-DSS, za to metodo zaračunavanja mora biti strankam na voljo podpora, Google pa morajo obvestiti o vsaki spremembi nastavitev za vpis aplikacije.

Če se stranke odločijo za uporabo alternativnega načina plačevanja, bodo razvijalci še vedno plačevali pristojbine za storitve, ki so ob izbiri alternativnega načina plačevanja znižane za štiri odstotke. Google utemeljuje, da so zbrane pristojbine potrebne za "nadaljnje naložbe v sistem Android in Google Play".

Pilotni projekt bo preizkušen v Avstraliji, Indiji, Indoneziji, na Japonskem in v Evropski agenciji za okolje, ki vključuje Avstrijo, Belgijo, Bolgarijo, Češko, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Grčijo, Hrvaško, Islandijo, Irsko, Italijo, Latvijo, Liechtenstein, Litvo, Luksemburg, Madžarsko, Malto, Nemčijo, Nizozemsko, Norveško, Poljsko, Portugalsko, Romunijo, Slovaško, Španijo in Švedsko.

Obračunavanje po izbiri uporabnika je bilo uvedeno, potem ko sta bila Apple in Google obtožena protikonkurenčnega ravnanja v zvezi s pristojbinami za zbiranje v trgovini App Store. Južnokorejska vlada je sprejela nove zakone, ki so od podjetij Apple in Google zahtevali, da ponudita alternativne plačilne sisteme.

Spotify je bil prvi partner, ki je bil objavljen za program User Choice Billing.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki