marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

slikaSlika prvega enopalčnega nubiinega telefona s 35-milimetrsko kamero
15.09.2023

ZTE je edinstven zaradi uporabe 35-milimetrskega objektiva na glavnih kamerah nekaterih svojih paradnih konjev, kot sta nubia Z50S Pro in pred njim Axon 40 Ultra. In zdi se, da namerava podjetje narediti naslednji korak in ponuditi 35-milimetrski fotoaparat s tipalom velikosti enega palca.

članki

Razvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play


19.09.2022
Objavil: Dare Gliha

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

S programom se lahko razvijalci aplikacij za Android, ki niso namenjene igranju, registrirajo in ponudijo alternativni način zaračunavanja, tako da jim ni treba vedno uporabljati zaračunavanja prek storitve Google Play. Alternativna metoda zaračunavanja mora biti skladna s standardi za varnost plačilnih informacij PCI-DSS, za to metodo zaračunavanja mora biti strankam na voljo podpora, Google pa morajo obvestiti o vsaki spremembi nastavitev za vpis aplikacije.

Če se stranke odločijo za uporabo alternativnega načina plačevanja, bodo razvijalci še vedno plačevali pristojbine za storitve, ki so ob izbiri alternativnega načina plačevanja znižane za štiri odstotke. Google utemeljuje, da so zbrane pristojbine potrebne za "nadaljnje naložbe v sistem Android in Google Play".

Pilotni projekt bo preizkušen v Avstraliji, Indiji, Indoneziji, na Japonskem in v Evropski agenciji za okolje, ki vključuje Avstrijo, Belgijo, Bolgarijo, Češko, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Grčijo, Hrvaško, Islandijo, Irsko, Italijo, Latvijo, Liechtenstein, Litvo, Luksemburg, Madžarsko, Malto, Nemčijo, Nizozemsko, Norveško, Poljsko, Portugalsko, Romunijo, Slovaško, Španijo in Švedsko.

Obračunavanje po izbiri uporabnika je bilo uvedeno, potem ko sta bila Apple in Google obtožena protikonkurenčnega ravnanja v zvezi s pristojbinami za zbiranje v trgovini App Store. Južnokorejska vlada je sprejela nove zakone, ki so od podjetij Apple in Google zahtevali, da ponudita alternativne plačilne sisteme.

Spotify je bil prvi partner, ki je bil objavljen za program User Choice Billing.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki