marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Raziskava o vplivu mobilne televizije


14.11.2006
Objavil: Thomas Bergant

Raziskava Nokie in dr. Shani Orgade iz London School of Economics je odkrila, da bosta prilagoditev osebnim željam in interaktivnost vodilni gonili mobilne televizije v prihodnosti.

Rezultati raziskave potrjujejo, da bo mobilna televizija uporabnikom ponudila bolj zasebno in osebno televizijsko izkušnjo kot siceršnja TV, hkrati pa bo odprla številne nove možnosti uporabnikom, ponudnikom vsebine in oglaševalcem. Uporabniki mobilne televizije bodo vsebine lahko sprejemali in pregledovali kadarkoli in kjerkoli bodo želeli, izbirali le vsebine, ki so zanje pomembne, ponudniki vsebine in oglaševalci pa bodo lahko ustvarjali ponudbo, ki bo ustrezala posameznemu uporabniku.

Uporabniki vedno več uporabljajo svoje naprave za ustvarjanje lastnih video vsebin, nove možnosti oddajanja vsebin bodo zato omogočale pošiljanje vsebin tudi drugim uporabnikom. Ameriški televizijski kanal Current TV, na katerem se vrti 30 odstotkov vsebin, ki so jih ustvarili in prispevali gledalci, je dober indikator tega v prihodnosti.

Oglaševanje
Dr. Orgad je raziskal vpliv mobilne televizije na oglaševalsko industrijo in ugotovil, da je prihodnost oglaševanja ravno v oglaševalski akciji, ki bo narejena posamezniku po meri. Oglaševalci bodo imeli na mobilni televiziji možnost, da vsakemu posameznemu gledalcu ponudijo vsebino, ki mu bo pisana na kožo, hkrati pa bodo dosegali višjo opaznost, kot jo sicer ponujajo spletne akcije.

Kaj bodo ljudje gledali?
Raziskava predvideva, da bodo mobilne vsebine sestavljene iz klasičnih televizijskih vsebin, ki sicer predvajajo na običajni televiziji, in vsebin, ki bodo narejene posebej za mobilno televizijo. Dr. Orgad pričakuje, da bodo najbolj zaželene vsebine novice, zabava (resničnostni šovi, komedije, risanke), šport, glasba in otroški programi. Vsebine bodo ustvarjene po meri mobilnega gledalca:
- kratke in hitre novice,
- možnost sodelovanje v resničnostnih šovih in igrah,
- večji pomen vsebin, ki jih bodo ustvarjali gledalci.


Nove TV vsebine
Mobilna televizija bo s seboj prinesla tudi številne novosti, ki bodo prilagojene tako formatu kot načinu gledanja:
- bližnji posnetki zaradi manjšega zaslona,
- lažje vsebine,
- kratke mobilne nadaljevanke / epizode,
- lokalne vsebine.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki