marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

slikaApple na WWDC predstavil novosti v iOS 14
24.06.2020

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

članki

Raziskava: Litijeve baterije prevladujejo na trgu mobilnih telefonov


04.06.2007
Objavil: Sašo Mlakar

V poročilu »Cellphone Battery Technology Issues & Market Forecast« družbe Strategy Analytics, napovedujejo upočasnitev svetovne tržne zahteve po baterijah na povprečno 4,7 odstotka letno, do leta 2010.

Energijska vrzel med zahtevami mobilnih naprav in mejami baterij določa kaj in kako naj bodo nove storitve predstavljene na trgu. Težko je izpolniti zahteve po energiji, ki so bile ustvarjene s strani nenasitne brezžične komunikacijske industrije. Strategy Analytics sklepa, da kratkoročne rešitve v boju proti energijski vrzeli ostajajo Litijeve baterije. Večno naraščujoča potreba po zmogljivejših baterijah je ustvarila kar nekaj alternativnih virov energije, kot so solarna in kinetična tehnologija ter gorivne celice. Kljub temu, da so majhne gorivne celice dobra napoved za prihodnost, je potrebnih še nekaj let za komercialno uporabo le-teh.

»S počasnimi, 8 odstotnimi letnimi izboljšavami zmogljivosti baterij, se industrija mobilnih telefonov sooča s problemom,« pravi Stuart Robinson, direktor družbe Handset Component Technologies.

»Industrija mobilnih telefonov obupno išče rešitve za zmanjšanje energijske vrzeli,« dodaja Mehar Zulfikar, analitik družbe Handset Component Technologies. »Na kratek rok lahko izboljšave pričakujemo predvsem na račun Litijevo Žveplenih ali Srebro Cinkovih polnilnih baterij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki