marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Radio, katerega lahko vidite


28.03.2006
Objavil: Aljoša Cankar

Če si lastite enega izmed novejših mobilnikov iz vrst finske Nokie, ste med brskanjem po izbirnikih morebiti opazili funkcijo "Visual radio". Če pa spadate v skupino radovednejših uporabnikov, pa ste ugotovili tudi, da "vidni radio" ne deluje. In kaj to sploh je?

V bistvu gre za običajen FM radio, ki pa poleg možnosti poslušanja glasbe ponuja tudi slikovne in besedilne vsebine, povezane z izvajalci, operaterji pa seveda ponujajo tudi dodatne vsebine, kot so nagradna žrebanja in akcije, nenazadnje pa tudi prenosi najpopularnejših ritmov v obliki zvonenj.

Storitev bo uporabnikom prvič predstavljena v začetku meseca aprila, delovala pa bo na podlagi obstoječih tehnologij, s katerimi se v svetu mobilne telefonije srečujemo že nekaj let. Radijske signale bodo sprejemali kar v mobilnike vgrajeni sprejemniki, teksti in slike pa se bodo pretakali prek GPRS-a.

Še cena: za enourno vidno poslušanje bodo britanski imetniki ustrezno opremljenih telefonov operaterjem plačali približno 1 funt, torej oderuških štiristo tolarjev. A na svetu, kjer množice za melodije, zvonjenja in podobno navlako zapravijo pravo malo bogastvo, je vse mogoče.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki