marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Qualcomm napovedal Snapdragon Satellite za Android


11.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Apple je lansko jesen s svojimi modeli iPhone 14 uvedel satelitsko povezljivost v sili in očitno naprave s sistemom Android niso smele zaostajati. Qualcomm je na sejmu CES napovedal Snapdragon Satellite, dvosmerno satelitsko storitev sporočanja, ki bo na voljo na "pametnih telefonih naslednje generacije s sistemom Android".

To omogoča partnerstvo s podjetjem Iridium, ki upravlja 66-člansko satelitsko konstelacijo v nizki zemeljski orbiti. Eden od njegovih glavnih konkurentov je Globalstar, ki je partner družbe Apple za njeno storitev.

Snapdragon Satellite bo podpiral dvosmerno pošiljanje sporočil za uporabo v sili, pošiljanje sporočil SMS in "druge aplikacije za pošiljanje sporočil". Qualcomm jasno navaja, da to ne bo namenjeno le nujnim primerom, temveč tudi "rekreaciji na oddaljenih, podeželskih in obalnih lokacijah".

Podprta bo z napravami, ki imajo čipovje Snapdragon 8 Gen 2. Po Qualcommovih besedah bo sporočanje v sili na Snapdragon Satellite "na voljo v pametnih telefonih naslednje generacije, ki bodo v izbranih regijah na voljo od druge polovice leta 2023".

Snapdragon Satellite se lahko razširi tudi na druge naprave, kot so prenosniki, tablični računalniki, avtomobili in izdelki interneta stvari. Proizvajalci originalne opreme in razvijalci aplikacij lahko ponudijo edinstvene storitve z blagovno znamko, ki izkoriščajo prednosti satelitske povezljivosti. Snapdragon Satellite bo podpiral nezemeljska omrežja 5G (NTN), ko bodo ta na voljo.

Podjetje Garmin bo sodelovalo s Qualcommom "s podporo za sporočanje v sili". Brad Trenkle, podpredsednik Garminovega zunanjega segmenta, je dejal: "Garmin pozdravlja priložnost, da svoje preizkušene satelitske storitve odzivanja v sili razširimo na milijone novih uporabnikov pametnih telefonov po vsem svetu. Družba Garmin Response vsako leto podpira na tisoče primerov SOS in je pri tem verjetno rešila že veliko življenj, zato se veselimo sodelovanja s podjetjema Qualcomm Technologies in Iridium, da bi ljudem pomagali vzpostaviti povezavo s službami za pomoč v sili ne glede na to, kam jih življenje zanese."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki