marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Qualcomm napovedal Snapdragon Satellite za Android


11.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Apple je lansko jesen s svojimi modeli iPhone 14 uvedel satelitsko povezljivost v sili in očitno naprave s sistemom Android niso smele zaostajati. Qualcomm je na sejmu CES napovedal Snapdragon Satellite, dvosmerno satelitsko storitev sporočanja, ki bo na voljo na "pametnih telefonih naslednje generacije s sistemom Android".

To omogoča partnerstvo s podjetjem Iridium, ki upravlja 66-člansko satelitsko konstelacijo v nizki zemeljski orbiti. Eden od njegovih glavnih konkurentov je Globalstar, ki je partner družbe Apple za njeno storitev.

Snapdragon Satellite bo podpiral dvosmerno pošiljanje sporočil za uporabo v sili, pošiljanje sporočil SMS in "druge aplikacije za pošiljanje sporočil". Qualcomm jasno navaja, da to ne bo namenjeno le nujnim primerom, temveč tudi "rekreaciji na oddaljenih, podeželskih in obalnih lokacijah".

Podprta bo z napravami, ki imajo čipovje Snapdragon 8 Gen 2. Po Qualcommovih besedah bo sporočanje v sili na Snapdragon Satellite "na voljo v pametnih telefonih naslednje generacije, ki bodo v izbranih regijah na voljo od druge polovice leta 2023".

Snapdragon Satellite se lahko razširi tudi na druge naprave, kot so prenosniki, tablični računalniki, avtomobili in izdelki interneta stvari. Proizvajalci originalne opreme in razvijalci aplikacij lahko ponudijo edinstvene storitve z blagovno znamko, ki izkoriščajo prednosti satelitske povezljivosti. Snapdragon Satellite bo podpiral nezemeljska omrežja 5G (NTN), ko bodo ta na voljo.

Podjetje Garmin bo sodelovalo s Qualcommom "s podporo za sporočanje v sili". Brad Trenkle, podpredsednik Garminovega zunanjega segmenta, je dejal: "Garmin pozdravlja priložnost, da svoje preizkušene satelitske storitve odzivanja v sili razširimo na milijone novih uporabnikov pametnih telefonov po vsem svetu. Družba Garmin Response vsako leto podpira na tisoče primerov SOS in je pri tem verjetno rešila že veliko življenj, zato se veselimo sodelovanja s podjetjema Qualcomm Technologies in Iridium, da bi ljudem pomagali vzpostaviti povezavo s službami za pomoč v sili ne glede na to, kam jih življenje zanese."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki