marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

slikaApple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13
09.05.2022

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

članki

Qualcomm naj bi maja napovedal Snapdragon 8 Gen 1+


08.04.2022
Objavil: Dare Gliha

Vse od napovedi čipovja Snapdragon 8 Gen 1 so se širile govorice o močnejši različici "+", ki naj bi bila izdelana na tehnologiji 4 nm podjetja TSMC (namesto trenutne Samsungove). To je spodbudilo številna ugibanja o tem, da bo ta različica manj nagnjena k pregrevanju in zmanjševanju zmogljivosti kot njen sorodnik brez plusa. Znano je namreč, da je 4 nm proces podjetja TSMC priznan kot bolj učinkovit.

Na spletu je običajno zanesljiv vir sporočil, da bo novi čip uradno objavljen okoli maja. Razumljivo je, da bi lahko bile naprave, ki jih bo poganjal, napovedane takoj zatem. Če se to potrdi, lahko pričakujemo, da bodo prvi telefoni Snapdragon 8 Gen 1+ predstavljeni pred koncem maja, na voljo pa bodo junija. Na seznamu strank v prvi fazi so tudi Lenovo, Motorola, OnePlus in Xiaomi.

Številka modela Snapdragon 8 Gen 1 je SM8450, 8 Gen 1+ pa bo očitno označen kot SM8475, kar pomeni, da Qualcomm vsekakor pričakuje, da bo v primerjavi s svojim sorodnikom občutno napredoval.

V predvidoma istem času bodo debitirali tudi novi čipi serije 7, ki so tako kot 8 Gen 1+ že v rokah proizvajalcev pametnih telefonov za testiranje in priprave na predstavitev izdelkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki