marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Qualcomm predstavlja platformo Wi-Fi 7 za dostopne točke in domače usmerjevalnike


20.05.2022
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm je napovedal prihod serije Wi-Fi 7 Networking Pro Series - serije čipov Wi-Fi za dostopne točke v podjetjih, vrhunske domače usmerjevalnike in napredne sisteme mesh. Ponujajo do 33 Gb/s štiripasovno povezljivost prek 16 kanalov, stabilnejšo povezavo in zmanjšanje motenj.

Zdi se, kot da je Wi-Fi 6/6E prišel šele včeraj in čeprav je bil sprejet v letih 2019 in 2020, se podjetja že spogledujejo s standardom naslednje generacije, ki ga je IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) poimenoval 802.11be. Na kratko, prinesel bo večkanalno delovanje (MLO) za uporabo več radijskih povezav na različnih frekvencah kanalov. Na voljo je tudi funkcija AIP (Adaptive Interface Puncturing), ki zavrača preveč obremenjene reže spektra.

Vse te tehnologije, ki jih je uvedel Qualcomm, bodo omogočile še hitrejše in stabilnejše internetne hitrosti na prizoriščih, kot so stadioni. Nick Kucharewski, podpredsednik in generalni direktor za brezžično infrastrukturo in omrežja v podjetju iz San Diega je dejal, da bosta omrežja Wi-Fi 7 in Wi-Fi 6 lahko dolgo časa sobivala, saj bodo trgi "dozorevali in se razvijali".

Velja omeniti, da čeprav Qualcomm utira pot naslednjemu standardu Wi-Fi, po pričakovanjih ne bo certificiran pred letom 2024, zato bomo morali na množično sprejetje še malo počakati.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki