marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

slikaNikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju
22.02.2021

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

članki

Qualcomm poroča o dobičku, a hkrati svari pred pomanjkanjem čipov


15.02.2021
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm je objavil svoje finančne rezultate v zadnjem četrtletju lanskega leta, le-ti pa izgledajo izjemno impresivno. V obdobju med oktobrom in decembrom so se prihodki povečali za 62 %, medtem ko so se čisti prihodki zvišali za 165 % iz 925 milijonov na 2,445 milijarde dolarja.

Med klicem z vlagatelji je izvršni direktor Cristiano Amon vseeno opozoril, da se podjetje trudi zadovoljiti povpraševanje, industrija pa se bo v naslednjih šestih mesecih soočala z globalnim pomanjkanjem dobave čipov.

Qualcomm je dobavitelj za vsa večja podjetja s področja pametnih telefonov, vendar se pri njihovi izdelavi zanaša na TSMC in Samsung. Vendar pa so v okviru globalne pandemije COVID-19 potrošniki začeli kupovati več računalnikov za delo od doma in avtomobilov, kar pomeni, da so tudi podjetja v teh panogah povečala naročila čipov.

Med večjimi proizvajalci je Apple že poročal, da ne zadovoljuje povpraševanja po napravah iPhone 12 zaradi "omejene razpoložljivosti nekaterih komponent", pri čemur je Qualcomm njihov glavni ponudnik za 5G modeme.

Amon je na koncu še dodal, da pričakuje, da se bo navkljub večjemu povpraševanju pomanjkanje dobav uredilo do druge polovice leta 2021.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki