marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

slikaPrihajajo že prve informacije o Galaxy Z Fold4 in Z Flip4
24.11.2021

Samsung je že globoko v razvoju naslednje generacije svojih prepogljivih mobilnikov, zato je že čas tudi za prve govorice, ki to pot prihajajo iz Koreje. Glede na navedbe naj bi imel Z Fold4 boljšo podzaslonsko kamero, ki bo to pot prisotna tako na notranjem, kot zunanjem zaslonu.

slikaXiaomi Store prihaja tudi v Ljubljano
23.11.2021

Xiaomi hitro širi svoje poslovanje v Sloveniji. Po uspešnem zagonu prve trgovine v Mariboru je zdaj čas, da tudi slovenska prestolnica dobi novo prodajalno Xiaomi s strateškim ciljem – omogočiti Xiaomijevim fanom enostavno dostopnost pametnih telefonov in ostalih izdelkov po vsej državi.

slikaObjavljen širši spisek mobilnikov s 125 W polnjenjem
22.11.2021

Znano je, da bo Oppo naslednje leto predstavil 125 W hitro žično polnjenje pri seriji mobilnikov Find X4, vendar pa X4 in X4 Pro nista edina pametna telefona, ki bosta deleža te tehnologije. Do sedaj je znano, da bodo to hitrost omogočali tudi telefoni pri Realme in One Plus.

članki

Qualcomm poroča o dobičku, a hkrati svari pred pomanjkanjem čipov


15.02.2021
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm je objavil svoje finančne rezultate v zadnjem četrtletju lanskega leta, le-ti pa izgledajo izjemno impresivno. V obdobju med oktobrom in decembrom so se prihodki povečali za 62 %, medtem ko so se čisti prihodki zvišali za 165 % iz 925 milijonov na 2,445 milijarde dolarja.

Med klicem z vlagatelji je izvršni direktor Cristiano Amon vseeno opozoril, da se podjetje trudi zadovoljiti povpraševanje, industrija pa se bo v naslednjih šestih mesecih soočala z globalnim pomanjkanjem dobave čipov.

Qualcomm je dobavitelj za vsa večja podjetja s področja pametnih telefonov, vendar se pri njihovi izdelavi zanaša na TSMC in Samsung. Vendar pa so v okviru globalne pandemije COVID-19 potrošniki začeli kupovati več računalnikov za delo od doma in avtomobilov, kar pomeni, da so tudi podjetja v teh panogah povečala naročila čipov.

Med večjimi proizvajalci je Apple že poročal, da ne zadovoljuje povpraševanja po napravah iPhone 12 zaradi "omejene razpoložljivosti nekaterih komponent", pri čemur je Qualcomm njihov glavni ponudnik za 5G modeme.

Amon je na koncu še dodal, da pričakuje, da se bo navkljub večjemu povpraševanju pomanjkanje dobav uredilo do druge polovice leta 2021.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki