marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

članki

Qualcomm dobil rekordno kazen


06.08.2009
Objavil: Dare Gliha

V Južni Koreji so pred kratkim izdali rekordno kazen podjetju Qualcomm. Kazen v višini 208 milijonov ameriških dolarjev si je podjetje prislužilo, zaradi izrabljanja monopolnega položaja, saj naj bi od podjetij, ki uporabljajo tudi konkurenčne izdelke zahtevali večjo lojalnost.

Podjetje je bilo kaznovano tudi zaradi spodbujanja uporabnikov, naj namesto konkurenčnih izdelkov raje uporabljajo njihove produkte. »Ko so lincecirali svojo CDMA tehnologijo so pri Qualcomm-u zahtevali večjo lojalnost do njih, kot pa do konkurenčnih podjetij,« so zapisali v sporočilu za javnost pri južnokorejski komisiji.

Prav tako so zapisali, da so pri Qualcomm-u želeli še utrditi svoj že tako monopolni položaj (imajo kar 99,4 odstotni tržni delež v državi), saj s svojimi produkti oskrbujejo dva izmed največjih proizvajalcev mobilnikov, Samsung in LG.

Qualcomm se bo na kazen seveda pritožil, pri podjetju pa tudi zatrjujejo, da so nedolžni po tej obtožnici. Če bi kazen obveljala, pa že sedaj verjamejo, da bo imela velik vpliv na lokalno mobilno proizvodnjo, saj naj proizvajalci ne bi imeli alternativne rešitve dobavitelja delov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki