marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

Qtopia Greenphone: Linux mobilnik za razvijalce


21.08.2006
Objavil: Thomas Bergant

Pri podjetju Trolltech so pred nekaj dnevi predstavili mobilnik, ki je namenjen predvsem razvijalcem programov na Linux platformi. Do sedaj je tem razvijalcem manjkalo strojno okolje, v katerem bi lahko preskušali svoje izdelke. Z željo po spremembi so pri podjetju Trolltech razvili Qtopia Greenphone. Mobilnik bo na voljo od letošnjega septembra dalje kot del Qtopia razvojnega okolja norveškega proizvajalca. Cena naj bi se gibala nekje okoli 690 ameriških dolarjev.

Nekaj tehničnih podatkov:
Qtopia Greenphone ima vgrajeno kamero z ločljivostjo 1,3 miljona točk in se lahko z ostalimi napravami povezuje preko mini USB vrat ali preko brezžične Bluetooth povezave. Linux jedro je že prednameščeno. Mobilnik ima naslednje mere: 106,5 x 49,0 x 15,6 milimetrov. Vgrajen ima QVGA LCD zaslon, občutljiv na dotik, 64 megabajtni pomnilnik RAM, 128 megabajtni Flash pomnilnik in režo za mini SD pomnilniško kartico. Poganja ga 312 megaherčni procesor Intel Xscale.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki