marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Mobilni telefon z Linuxom in 3G podporo za manj kot 100 dolarjev


16.02.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Družbi NXP Semiconductors in Purple Labs sta napovedali izdajo 3G mobilnika z operacijskim sistemom, ki temelji na Linuxu in ki bo ponujal video telefonijo, predvajalnik glasbe, hitro internetno brskanje, ogled video posnetkov prek spleta in še kaj. Vse to za manj kot 100 ameriških dolarjev.

Novi Purple Magic mobilnik bo konkurenčen vstopnim modelom mobilnikov drugih proizvajalcev, poleg tega pa bo ponujal podporo hitremu prenosu podatkov preko UMTS-a.

»Drugi proizvajalci sedaj ponujajo vstopne modele svojih mobilnikov s podporo UMTS-u po ceni od 120 do 145 ameriških dolarjev,« je povedal Simon Wilkinson, manager družbe Purple Labs. »S pomočjo tehnologije Linux, Purple Magic sedaj ponuja HSDPA mobilnik s ceno pod 100 ameriškimi dolarji.«

Mobilnik Purple Magic je osnovan na NXP Nexperia Cellular System Solution 7210 za 3G, združen z Purple Labs Linux opremo in je na voljo kot polno integrirana rešitev. NXP ponuja zmogljivo 3G in 3,5G multimedijsko osnovo, ki deluje na enojnem ARM926 procesorskem jedru. Nexperia Cellular System Solutions z Linuxom podpira vse zmogljivosti UMTS-a in multimedijske funkcije, ki uporabnikom dovoljujejo izrabo novih aplikacij ter mobilnih storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki