marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTSMC predstavlja 1,6 nm proces z znatnim povečanjem zmogljivosti in učinkovitosti
10.05.2024

Podjetje TSMC je predstavilo svoj revolucionarni 1,6 nm proizvodni proces za izdelavo čipov, ki vključuje tudi zaledno omrežje za prenos energije, ki še izboljša učinkovitost porabe energije in gostoto tranzistorjev.

slikaGalaxy Watch7 naj bi omogočal spremljanje sladkorja v krvi
08.05.2024

Neinvazivno spremljanje krvnega sladkorja je naslednja meja za nosljive naprave in novo poročilo iz Južne Koreje kaže, da bo Samsung morda predstavil svojo naslednjo generacijo pametnih ur z možnostjo spremljanja ravni sladkorja v krvi uporabnikov.

slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

članki

Prvih pet vloži več kot 10.000 patentnih vlog letno


22.03.2017
Objavil: Dare Gliha

Glede na letno poročilo Evropske patentne organizacije, se je Huawei umestil na drugo mesto vloženih postopkov za pridobitev patenta, kar je dve mesti bolje kot lansko leto. V letu 2016 so oddali kar 2390 vlog, kar jih uvršča tik za Philips NV. Glede na odobrene patente se je Huawei uvrstil na 7. mesto z 924 patenti. Na področju komunikacij se Huawei urvšča pred Ericsson in Qualcomm.

Te statistike povedo zgodbo o razvoju največjih podjetij na svetu. Zadnjih nekaj let je Huawei razvijal inovativne tehnologije s katerimi je vzpostavljal svojo lastno intelektualno lastnino. Letno poročilo Huawei dokazuje, da več kot 10 % letnih prihodkov Huawei vlaga v raziskave in razvoj. Do danes je Huawei ustanovil 15 lastnih in 36 partnerskih razvojnih centrov po vsem svetu, večinoma pa v Evropi.

Poročilo prikazuje zanimiv podatek, da več kot 20 % vlagateljev prihaja iz Kitajske. Huawei med njimi močno izstopa.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki