marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Prvi TFT-LCD zasloni za naslednje generacije mobilnikov


23.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi LG.Philips so razvili prve TFT-LCD zaslone za naslednje generacije mobilnih telefonov. Dobrih 5 cm velik LCD-zaslon ima sedaj boljši odzivni čas, kot obstoječi zasloni.

S tem omogoča predvajanje ostrih, visoko kvalitetnih video posnetkov za naslednje generacije digitalnih prenosov in mobilnih komunikacijskih tehnologij, vključno z DVB-H in WiBro. Odzivni čas zaslona je 16 milisekund, kar je 36 % hitreje, kot trenutno najbolj zmogljivi TFT-LCD mobilni zasloni. Družba z omenjenim zaslonom odpira vrata novi mobilni zabavi.

Večina zaslonov, ki so danes v uporabi pri mobilni telefoniji, imajo odzivni čas 25 ms. To pomeni, da se opazi veliko senc in madežev, ki zmanjšajo kvaliteto slike pri HD video posnetkih. Pri zaslonih s hitrim odzivnim časom pa teh težav ni.

Za izvedbo izredno hitrega zaslona, ki je ob enem še zelo skromen s porabo električne energije, so pri LG.Philipsu razvili drugačno tehnologijo, kot je pri klasičnih LCD-zaslonih. Novi izdelek se tako ponaša z lažjo masovno izdelavo in z zelo podobnim odzivnim časom, kot ga imajo njegovi večji bratje pri prenosnih računalnikih.

Podpredsednik in vodja oddelka za male in srednje velike zaslone, g. Hyun He Ha, je povedal: "Novi izdelek je podrl oviro 20 ms odzivnega časa. Ta odzivni čas naj bi bil meja za mobilne TFT-LCD zaslone. Sedaj, ko je prišel prvi izdelek z odzivnim časom pod 20 ms, lahko končno z zaslonom, ki lahko prikaže video posnetke visokih ločljivosti in porabijo malo energije, ugodimo zahtevam na trgu mobilnih zaslonov. Že letos imamo načrtu začeti z masovno izdelavo omenjenega zaslona."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki