marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Prvi TFT-LCD zasloni za naslednje generacije mobilnikov


23.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi LG.Philips so razvili prve TFT-LCD zaslone za naslednje generacije mobilnih telefonov. Dobrih 5 cm velik LCD-zaslon ima sedaj boljši odzivni čas, kot obstoječi zasloni.

S tem omogoča predvajanje ostrih, visoko kvalitetnih video posnetkov za naslednje generacije digitalnih prenosov in mobilnih komunikacijskih tehnologij, vključno z DVB-H in WiBro. Odzivni čas zaslona je 16 milisekund, kar je 36 % hitreje, kot trenutno najbolj zmogljivi TFT-LCD mobilni zasloni. Družba z omenjenim zaslonom odpira vrata novi mobilni zabavi.

Večina zaslonov, ki so danes v uporabi pri mobilni telefoniji, imajo odzivni čas 25 ms. To pomeni, da se opazi veliko senc in madežev, ki zmanjšajo kvaliteto slike pri HD video posnetkih. Pri zaslonih s hitrim odzivnim časom pa teh težav ni.

Za izvedbo izredno hitrega zaslona, ki je ob enem še zelo skromen s porabo električne energije, so pri LG.Philipsu razvili drugačno tehnologijo, kot je pri klasičnih LCD-zaslonih. Novi izdelek se tako ponaša z lažjo masovno izdelavo in z zelo podobnim odzivnim časom, kot ga imajo njegovi večji bratje pri prenosnih računalnikih.

Podpredsednik in vodja oddelka za male in srednje velike zaslone, g. Hyun He Ha, je povedal: "Novi izdelek je podrl oviro 20 ms odzivnega časa. Ta odzivni čas naj bi bil meja za mobilne TFT-LCD zaslone. Sedaj, ko je prišel prvi izdelek z odzivnim časom pod 20 ms, lahko končno z zaslonom, ki lahko prikaže video posnetke visokih ločljivosti in porabijo malo energije, ugodimo zahtevam na trgu mobilnih zaslonov. Že letos imamo načrtu začeti z masovno izdelavo omenjenega zaslona."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki