marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Prvi tehnološki center Samsung v Sloveniji


04.07.2012
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Samsung in Big Bang sta otvorili prvi tehnološki center Samsung v trgovini Big Bang v mariborskem naupovalnem središču Europark. Glavni namen tehnološkega centra Samsung je, da vsem obiskovalcem in bodočim uporabnikom predstavi najnovejše dosežke s področja novih tehnologij ter jim omogoči praktično uporabniško izkušnjo z ekosistemom domače zabave s Samsungovimi proizvodi.

Gre za medsebojno povezovanje vseh njihovih digitalnih naprav v domovih uporabnikov. Na Samsungovem razstavnem prostoru so namreč razstavljeni najnovejši izdelki s področja digitalnih televizorjev, multimedijskih podatkov, mobilnih telefonov in računalniških monitorjev, ki jih obiskovalci lahko preizkusijo in primerjajo med seboj ter se po nasvet ali pomoč obrnejo k za to usposobljenemu osebju.

Samsung Electronics Co. je vodilno globalno podjetje in ena najhitreje rastočih svetovnih znamk v tehnologijah polprevodnikov, telekomunikacij, digitalnih medijev in digitalne konvergence. Z otvoritvijo tehnoloških centrov v Sloveniji želi Samsung okrepiti svojo položaj na trgu. Na današnjem dogodku so predstavniki družbe predstavili ekosistem domače zabave, predvsem pa načine, na katere se Samsungove naprave medsebojno povezujejo znotraj digitalnega doma in tako omogočajo odlično uporabniško izkušnjo.

Izvršni direktor Samsung Electronics Austria, Shangho Jo, je posebej za današnjo priložnost povedal: »Pomembno je, da smo našli nov dom za Samsung, kjer bomo na enem mestu lahko predstavljali naše najbolj inovativne izdelke in tehnologije ter prikazali polno moč Samsunga. Prepričani smo, da je Slovenija popolno okolje za takšno potezo, na kar nakazujejo tudi prepričljivi rezultati hitro rastočega in razvijajočega se slovenskega trga. Za nas je to odlična priložnost, da svetu pokažemo kakovost Samsungovih izdelkov v najboljši luči.«

Direktor Big Banga, Aleš Ponikvar, je ob otvoritvi dejal: »Big Bang s svojim sloganom »Vedno nekaj novega« drži obljubo svojim kupcem in skupaj s partnerjem Samsung omogoča doživetje t. i. pametnih izdelkov v naši trgovini v Mariboru. Samsung, vodilni proizvajalec izdelkov zabavne in hišne elektronike na svetu, je danes blagovna znamka, ki v naše domove prinaša nova doživetja. Samsungovi izdelki z oznako »smart« so del vsakdanjika in samo naši domišljiji je prepuščena uporaba vseh možnosti, ki jih ponujajo. Danes odpiramo novo poglavje za vse kupce, saj se bodo seznanili z novimi dimenzijami uporabnosti različnih pametnih izdelkov.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki