marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Objavljen je prvi predogled operacijskega sistema Android 14


15.02.2023
Objavil: Dare Gliha

Google je objavil prvi razvijalski predogled operacijskega sistema Android 14, ki prinaša vpogled v naslednjo različico operacijskega sistema. Ogledamo si lahko tudi novo obliko logotipa, za katero je videti, da so jo navdihnile našitki vesoljskih misij NASA. Android 14 se bo osredotočil na optimizacijo obdelave v ozadju, da bi zagotovil optimalno porabo virov in izboljšano delovanje baterije.

Nova različica operacijskega sistema je narejena z mislijo na tablične računalnike in zložljive naprave. Google pravi, da Android 14 "nadgrajuje delo, opravljeno v operacijskih sistemih Android 12L in Android 13 za podporo tabličnim računalnikom in zložljivim oblikam", kar pomeni, da lahko pričakujemo še več optimizacij za naprave z velikimi zasloni.

Varnost je pomemben dejavnik vsake nove izdaje operacijskega sistema Android, različica 14 pa bo blokirala namestitev/nadaljnje nalaganje starih aplikacij za Android, ki so namenjene starejšim različicam operacijskega sistema. Natančneje - Android 14 ne bo dovoljeval nameščanja aplikacij z različico targetSdkVersion, nižjo od ravni 23, ki ustreza Androidu 6.

Google uvaja tudi številne varnostne izboljšave na ravni sistema, da bi preprečil kakršno koli možnost vbrizgavanja kode. Za lažje preverjanje pristnosti in upravljanje gesel sta na voljo tudi upravitelj poverilnic in podpora za ključe Passkey.

Android 14 bo opremljen z enostavno funkcijo za povečanje preglednosti, imenovano nelinearno stopnjevanje pisave. Uporabniki bodo lahko sistemske pisave povečali do 200 %, operacijski sistem pa bo uporabil tudi posebno pomanjševanje za manjše besedilne elemente v podmenijih. Android 14 bo ponujal tudi nove možnosti personalizacije, ki nadgrajujejo prizadevanja, vidna v oblikovanju Material You, predstavljenem v Androidu 12.

Android 14 Developer preview 2 bo predvidoma izšel marca, Google pa bo nove izdaje za razvijalce objavljal vsak mesec do julija, ko lahko pričakujemo drugo stabilno izdajo Androida 14, ki ji bo okoli avgusta/septembra sledila različica, pripravljena za potrošnike.

Android 14 DP 1 je združljiv z napravami Pixel 7 Pro, Pixel 7, Pixel 6a, Pixel 6 Pro, Pixel 6, Pixel 5a 5G, Pixel 5 in Pixel 4a 5G. Če želite prenesti sistemsko sliko za svojo napravo, se lahko odpravite na uradni portal za razvijalce sistema Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki