marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Prvi iPhone z USB-C prodan za 86.000 dolarjev


15.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Študentu robotike Kenu Pillonelu je uspelo namestiti delujoč priključek USB-C na iPhone X, prejšnji teden pa je svojo stvaritev pričel prodajati na Ebayu. Konec tedna se je dražba končala, zmagovalna ponudba pa je znašala kar 86.001,00 ameriškega dolarja.

Med časom avkcije je bilo sicer kar nekaj višjih ponudb, med njimi tudi milijon dolarjev, vendar so bile vse dokaj hitro umaknjene, saj se je ugotovilo, da gre za lažne ponudbe.

Ken je ob tem povedal, da je bil prvi korak pri nameščanju USB-C zagotoviti, da bi elektronika delovala. Nato se je posvetil preoblikovanju konektorja in z obratnim inženiringom Applovega C94 izdelal svoj PCB z ženkim priključkom USB-C. Ko je končal z vsemi shemami in prototipi, pa je priključek vgradil v telefon. Velja omeniti, da polnjenje deluje brez vseh težav.

Zmagovalec avkcije tako prejme "prvi iPhone z USB-C priključkom", kar je posebej privlačno za vse ljubitelje jabolčne znamke. Poudaril pa je, da se naprave ne sme izbrisati, ponastaviti ali posodobiti. Na koncu pa še priporoča, da se mobilnika ne uporablja kot "dnevno" napravo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki