marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Prvi iPhone z USB-C prodan za 86.000 dolarjev


15.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Študentu robotike Kenu Pillonelu je uspelo namestiti delujoč priključek USB-C na iPhone X, prejšnji teden pa je svojo stvaritev pričel prodajati na Ebayu. Konec tedna se je dražba končala, zmagovalna ponudba pa je znašala kar 86.001,00 ameriškega dolarja.

Med časom avkcije je bilo sicer kar nekaj višjih ponudb, med njimi tudi milijon dolarjev, vendar so bile vse dokaj hitro umaknjene, saj se je ugotovilo, da gre za lažne ponudbe.

Ken je ob tem povedal, da je bil prvi korak pri nameščanju USB-C zagotoviti, da bi elektronika delovala. Nato se je posvetil preoblikovanju konektorja in z obratnim inženiringom Applovega C94 izdelal svoj PCB z ženkim priključkom USB-C. Ko je končal z vsemi shemami in prototipi, pa je priključek vgradil v telefon. Velja omeniti, da polnjenje deluje brez vseh težav.

Zmagovalec avkcije tako prejme "prvi iPhone z USB-C priključkom", kar je posebej privlačno za vse ljubitelje jabolčne znamke. Poudaril pa je, da se naprave ne sme izbrisati, ponastaviti ali posodobiti. Na koncu pa še priporoča, da se mobilnika ne uporablja kot "dnevno" napravo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki