marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHonor potrdil partnerstvo z Mediatekom, Qualcommom, Intelom in AMD
27.01.2021

Honor je pred kratkim predstavil pametni telefon V40 5G in s tem označil nov začetek podjetja na samostojni poti, izven okrilja Huaweija. Po najavi je izvršni direktor George Zhao sporočil, da je njegova ekipa podpisala partnerstvo z večjimi proizvajalci čipov, med katere spadata MediaTek in Qualcomm.

slikaLG razmišlja o prodaji oddelka mobilne telefonije
25.01.2021

Že nekaj časa se na naslovnicah časnikov pojavljajo novice o nameri, da LG zapusti trg mobilnih telefonov. V igri je bilo že kar nekaj scenarijev, zadnje novice pa nakazujejo, da se LG o prodaji pogovarja z vietnamskim konglomeratom Vingroup Co.

TelekomTelekom Slovenije vzpostavil prvo mobilno gostovanje 5G
23.01.2021

Potem ko je Telekom Slovenije v lanskem letu vzpostavil prvo nacionalno omrežje pete mobilne generacije (5G), je odslej mobilnim naročnikom na voljo tudi prvo mobilno gostovanje 5G. Tako lahko naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije že gostujejo v omrežju 5G avstrijskega operaterja Hutchison Drei Austria.

slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

članki

Prvi analogni telefon s polnim upravljanjem na dotik


09.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Gigaset predstavlja novega paradnega konja – Gigaset SL910, prvi domači telefon s polnim upravljanjem na dotik. Drsenje s prsti po velikem in preglednem zaslonu, na katerem je vsebina odlično vidna, je neverjetno preprosto, intuitiven uporabniški vmesnik pa omogoča hiter dostop do številnih funkcij in najboljšo izkušnjo analognega telefoniranja doslej. Ker gre za prvi domači telefon z zaslonom na dotik, ga predstavljamo tudi na naši strani.

Na voljo so trije začetni zasloni, ki so priročno razdeljeni na klicanje, sporočila in prilagodljive informacijske centre. Poleg tega Gigaset SL910 premore Bluetooth in mini-USB vhod, močan zvočnik za izjemno akustiko, velik notranji pomnilnik in prostoren imenik. Elegantna naprava, ki jo je žirija nagradila z nagrado Red dot design award za leto 2011, bo gotovo prepričala tudi ljubitelje vrhunskega dizajna.

Z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki s preprostim in zabavnim upravljanjem na dotik omogoča dostop do številnih pametnih funkcij, Gigaset SL910 zasluži mesto med napravami prihodnosti. Za kar najbolj udobno iskanje želenih funkcij ima Gigaset SL910 tri različne zaslone, med katerimi enostavno preklapljate z vodoravnim pomikom prsta. Funkcije so priročno razdeljene na klicanje, sporočila in informacijske centre. V povsem prilagodljiv informacijski center lahko po želji postavite funkcije, ki vam najbolj ustrezajo, na primer koledar, uro, imenik in druge. Center za klice prikazuje funkcije tipk, seznam stikov in najbolj priljubljene številke, medtem ko center za sporočila omogoča neposreden dostop do seznama klicev ali kratkih sporočil.

Barvni zaslon v velikosti 6,8 cm x 4, 5 cm navduši z izjemno ločljivostjo in naravnimi barvami. Polni sijaj zaslona bo še posebej izstopal, če si boste nanj naložili fotografije. Iz 240 fotografij, kolikor si jih notranji pomnilnik telefona lahko zapomni, si lahko sestavite tudi avtomatsko predvajanje fotografij in s tem še dodatno popestrite telefon in svoj dom.

Popolna povezljivost
Da so kontaktni podatki ves čas osveženi, lahko Gigaset SL910 sinhronizirate z Outlook imenikom, kar sicer zahteva povezavo z računalnikom, ki pa je prek povezave Bluetooth ali mini-USB vhoda in programske opreme Gigaset QuickSync hitra in enostavna. Na ta način lahko prenašate tudi fotografije in nove melodije, ali pa kar preko računalnika pokličete vaše Outlook kontakte. Gigaset QuickSync lahko brezplačno prenesete s spletne strani www.gigaset.com.

Priročne funkcije za popolno udobje
Za vse, ki želite med klici imeti proste roke, Gigaset SL910 nudi prostoročno funkcijo s štirimi različnimi prostoročnimi načini telefoniranja in ločenim zvočnikom za še bolj brezhiben zvok. Prostoren imenik ponuja dovolj prostora za vse vaše stike, saj jih lahko vnesete do 500 in vsakemu dodate do osem številk. Za lažje prepoznavanje klicatelja lahko vsakemu dodate še fotografijo, najpomembnejše številke za hitro izbiro pa shranite tudi na namizje. Poleg tega Gigaset SL910 s časom pogovora do 14 ur in časom pripravljenosti do 200 ur omogoča telefoniranje in sprejemanje klicev do tri dni brez polnjenja.

Gigaset SL910 je v maloprodaji na voljo za 179,94 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki