marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Prvi analogni telefon s polnim upravljanjem na dotik


09.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Gigaset predstavlja novega paradnega konja – Gigaset SL910, prvi domači telefon s polnim upravljanjem na dotik. Drsenje s prsti po velikem in preglednem zaslonu, na katerem je vsebina odlično vidna, je neverjetno preprosto, intuitiven uporabniški vmesnik pa omogoča hiter dostop do številnih funkcij in najboljšo izkušnjo analognega telefoniranja doslej. Ker gre za prvi domači telefon z zaslonom na dotik, ga predstavljamo tudi na naši strani.

Na voljo so trije začetni zasloni, ki so priročno razdeljeni na klicanje, sporočila in prilagodljive informacijske centre. Poleg tega Gigaset SL910 premore Bluetooth in mini-USB vhod, močan zvočnik za izjemno akustiko, velik notranji pomnilnik in prostoren imenik. Elegantna naprava, ki jo je žirija nagradila z nagrado Red dot design award za leto 2011, bo gotovo prepričala tudi ljubitelje vrhunskega dizajna.

Z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki s preprostim in zabavnim upravljanjem na dotik omogoča dostop do številnih pametnih funkcij, Gigaset SL910 zasluži mesto med napravami prihodnosti. Za kar najbolj udobno iskanje želenih funkcij ima Gigaset SL910 tri različne zaslone, med katerimi enostavno preklapljate z vodoravnim pomikom prsta. Funkcije so priročno razdeljene na klicanje, sporočila in informacijske centre. V povsem prilagodljiv informacijski center lahko po želji postavite funkcije, ki vam najbolj ustrezajo, na primer koledar, uro, imenik in druge. Center za klice prikazuje funkcije tipk, seznam stikov in najbolj priljubljene številke, medtem ko center za sporočila omogoča neposreden dostop do seznama klicev ali kratkih sporočil.

Barvni zaslon v velikosti 6,8 cm x 4, 5 cm navduši z izjemno ločljivostjo in naravnimi barvami. Polni sijaj zaslona bo še posebej izstopal, če si boste nanj naložili fotografije. Iz 240 fotografij, kolikor si jih notranji pomnilnik telefona lahko zapomni, si lahko sestavite tudi avtomatsko predvajanje fotografij in s tem še dodatno popestrite telefon in svoj dom.

Popolna povezljivost
Da so kontaktni podatki ves čas osveženi, lahko Gigaset SL910 sinhronizirate z Outlook imenikom, kar sicer zahteva povezavo z računalnikom, ki pa je prek povezave Bluetooth ali mini-USB vhoda in programske opreme Gigaset QuickSync hitra in enostavna. Na ta način lahko prenašate tudi fotografije in nove melodije, ali pa kar preko računalnika pokličete vaše Outlook kontakte. Gigaset QuickSync lahko brezplačno prenesete s spletne strani www.gigaset.com.

Priročne funkcije za popolno udobje
Za vse, ki želite med klici imeti proste roke, Gigaset SL910 nudi prostoročno funkcijo s štirimi različnimi prostoročnimi načini telefoniranja in ločenim zvočnikom za še bolj brezhiben zvok. Prostoren imenik ponuja dovolj prostora za vse vaše stike, saj jih lahko vnesete do 500 in vsakemu dodate do osem številk. Za lažje prepoznavanje klicatelja lahko vsakemu dodate še fotografijo, najpomembnejše številke za hitro izbiro pa shranite tudi na namizje. Poleg tega Gigaset SL910 s časom pogovora do 14 ur in časom pripravljenosti do 200 ur omogoča telefoniranje in sprejemanje klicev do tri dni brez polnjenja.

Gigaset SL910 je v maloprodaji na voljo za 179,94 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki