marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Prve aplikacije razvite v okviru Nokia App Foruma Slovenija so že končane


16.08.2010
Objavil: Dare Gliha

Na Akademiji sodeluje 12 razvijalskih ekip, prvih šest pa je že dokončalo prve različice svojih aplikacij. Pričakujejo, da se bo šestim ekipam, ki so svoje aplikacije razvile že do te mere, da jih lahko pokažejo v praksi, v kratkem pridružilo še nekaj ekip, ki se pospešeno trudijo čim prej dokončati svoje aplikacije.

Uporabnikom bodo v Ovi Trgovini v kratkem na voljo naslednje aplikacije:
• Avtocenter.si – iskanje in preverjanje rabljenih vozil v Sloveniji
• Bonacarte – pregledovanje ponudbe lokalov s študentsko prehrano
• Middlemachine Futurist – mobilna aplikacija za optimalno osebno organizacijo
• Mobifoto – aplikacija za razvijanje fotografij v fotostudiih kar iz telefona
• Mommy’s Mobile Helper – pripomoček za nosečnice in mlade starše
• Prevoz.org – iskalnik prevozov na spletnem portalu Prevoz.org

V okviru predstavitve vseh aplikacij so izbrali tudi dve ekipi, ki se bosta udeležili Nokiinih razvijalskih dogodkov: na Nokia World v London potuje ekipa, ki razvija Middlemachine Futurist, medtem ko bo Qt Developer Days v Münchnu obiskala ekipa Prevoz.org. Vse razvijalske ekipe, ki dokončajo aplikacijo, pa prejmejo tudi brezplačno članarino na Forum Nokia Pro Launch Pad in brezplačen račun v Ovi Trgovini.

Še vedno pa poteka lov na glavno nagrado: 10.000 EUR prejmejo razvijalci aplikacije, ki bodo do 30.11.2010 zbrali največ prenosov iz Ovi Trgovine. Aplikacije bodo v Ovi Trgovino uvrščene v najkrajšem možnem času.

Več o Nokia App Forumu Slovenija preberite na http://slovenija.nokiaappforum.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki