marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Prve aplikacije razvite v okviru Nokia App Foruma Slovenija so že končane


16.08.2010
Objavil: Dare Gliha

Na Akademiji sodeluje 12 razvijalskih ekip, prvih šest pa je že dokončalo prve različice svojih aplikacij. Pričakujejo, da se bo šestim ekipam, ki so svoje aplikacije razvile že do te mere, da jih lahko pokažejo v praksi, v kratkem pridružilo še nekaj ekip, ki se pospešeno trudijo čim prej dokončati svoje aplikacije.

Uporabnikom bodo v Ovi Trgovini v kratkem na voljo naslednje aplikacije:
• Avtocenter.si – iskanje in preverjanje rabljenih vozil v Sloveniji
• Bonacarte – pregledovanje ponudbe lokalov s študentsko prehrano
• Middlemachine Futurist – mobilna aplikacija za optimalno osebno organizacijo
• Mobifoto – aplikacija za razvijanje fotografij v fotostudiih kar iz telefona
• Mommy’s Mobile Helper – pripomoček za nosečnice in mlade starše
• Prevoz.org – iskalnik prevozov na spletnem portalu Prevoz.org

V okviru predstavitve vseh aplikacij so izbrali tudi dve ekipi, ki se bosta udeležili Nokiinih razvijalskih dogodkov: na Nokia World v London potuje ekipa, ki razvija Middlemachine Futurist, medtem ko bo Qt Developer Days v Münchnu obiskala ekipa Prevoz.org. Vse razvijalske ekipe, ki dokončajo aplikacijo, pa prejmejo tudi brezplačno članarino na Forum Nokia Pro Launch Pad in brezplačen račun v Ovi Trgovini.

Še vedno pa poteka lov na glavno nagrado: 10.000 EUR prejmejo razvijalci aplikacije, ki bodo do 30.11.2010 zbrali največ prenosov iz Ovi Trgovine. Aplikacije bodo v Ovi Trgovino uvrščene v najkrajšem možnem času.

Več o Nokia App Forumu Slovenija preberite na http://slovenija.nokiaappforum.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki